Tarihi Yapılar Bir Bir Hayat Buluyor

Tarihi Yapılar Bir Bir Hayat Buluyor

Tarihi Yapılar Bir Bir Hayat Buluyor

A+A-

Tarihi yapılar Büyükşehir ile hayat buluyor

Denizli'nin yıkılmaya yüz tutmuş çok sayıda tarihi binasını yok olmaktan kurtaran Denizli Büyükşehir Belediyesi, kent merkezinde yaptığı restorasyon çalışmalarını ilçelerde de sürdürüyor. Buldan ilçesinde restorasyonu devam eden tarihi Tarakçı Evi’ni ziyaret eden Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, "Geçmişimize, tarihi yapılarımıza sahip çıkıyoruz" dedi.

Külahçıoğlu Un Fabrikası, Merzeci Un Fabrikası, İbrahim Çallı Sanat Evi, Konyalıoğlu Konağı, Balcı Evi, Sürücü Evi, Osmanbey Konağı, Ali Bilge Evi, Necip Ökten Evi, Abdüloğlu Evi, Cezmi Ökten Evi ve Adil Beştaş Evi gibi Denizli'nin yıkılmaya yüz tutmuş çok sayıda tarihi binasını kamulaştırıp, restore ederek kente kazandıran Denizli Büyükşehir Belediyesi, ilçelerde de restorasyon çalışmalarını sürdürüyor. Buldan ilçesinde bir süre önce başladığı dönemin Buldan Belediye Başkanı Talat Tarakçı’nın yaşadığı Tarakçı Evi'ni kamulaştırarak satın alan Denizli Büyükşehir Belediyesi, tarihi yapının aslına uygun restorasyonu için yoğun bir şekilde çalışıyor. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, restorasyon çalışamalrı süren tarihi evi inceledi.

“Vatandaşımızla konuştuk, uzlaştık”

Ecdattan kalan tarihi evleri birer birer satın alarak, Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun onayladığı projelerle aslına uygun şekilde restore ettiklerini söyleyen Başkan Zolan, “Denizli merkezde sürdürdüğümüz restorasyon çalışmalarına tüm ilçelerimizde de hızla devam ediyoruz. Buldan’da Tarakçı Evi koruma altında bir yapı. Vatandaşımızla konuştuk uzlaştık, sonrasında projemizin detayları hazırlandı ve Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nca onaylandı. İhalemizi yaptık ve restorasyon işlemleri hızlı bir şekilde devam ediyor" dedi. Buldan'ın turizm anlamında üst seviyeye çıkan bir ilçe olduğunu ifade eden Başkan Zolan, "İlçemiz tekstiliyle, Buldan Evleriyle birçok güzelliği içinde barındırıyor. Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak Buldanımızın güzelliğe güzellik katmak istedik” dedi.

"Geçmişimize, tarihi yapılarımıza sahip çıkıyoruz"

Başkan Osman Zolan, “İnşallah restorasyon sonrası da tarihi evimiz halkımızın kullanımına açılacak ve burada birçok güzellikler olacak. Geçmişimize, tarihi yapılarımıza sahip çıkıyoruz. Sadece şehrin merkezinde değil, ilçelerimizde de aynı hassasiyetle yaklaşıyoruz. Şimdiden Buldanımıza, Denizlimize hayırlı olsun. Burada gençlerimize, hanım kardeşlerimize ya da Buldan’a gelen turistlerin ihtiyaçlarına yönelik bir çalışma arzu ediyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.