Taş Ev'de Tarih Konuşacak

Taş Ev'de Tarih Konuşacak

İYİ Parti GİK Üyesi Veli Çıtışlı’nın, Tavas ilçesinde yaptırmış olduğu Taş Ev’de bir müze kuracağı öğrenildi.

A+A-

Veli Çıtışlı, tarihi değerlere olan ilgisinden dolayı daha önce pek çok eşyayı hobi olarak toplamıştı. tarihi eserler fazlalaşınca da bir müze kurmaya karar verip, gerekli olan izinleri almak üzere harekete geçti.

İyi Parti GİK üyesi Veli Çıtışlı, senelerini verdiği ve önceleri hobi olarak başlamış olduğu antika tarihi eserleri toplama sevdası, tarihi eserler fazlalaşmaya başlayınca müze kurmak için harekete geçti.  Evvela müze kurma iznini almak üzere başvurularını yapan Veli Çıtışlı, şimdi de izin belgesinin onaylanması için gün sayıyor.


Geçen ay yapılan “Aksaçlılar” toplantısı esnasında Taş evin iki salonunu müze hilane getirdiğini görülen Veli Çıtışlı, eskiden beri antika olarak belirtilen eşyaları topladığını, içlerinde eski lambalı radyolar, teypler, gaz Lambaları,  tuşlu telefonlar, Kılıçlar, Mavzerler, Dolma tüfekler, tabancalar olan kolleksiyonu uzun seneler boyunca biriktirdiğini, sonra bir arkadaşının önerisiyle Taş Ev’de müze kurma fikrinin ortaya çıktığını ve müracatını yapıp onay beklediğini dile getirdi.

Çocuklarımız Geçmişini Bilmiyor

1800’lü senelerden itibaren Denizli ve bilhassa Tavas bölgesinde kullanılan bütün malzemelerin kendisi için çok değerli olduğunu ifade eden Veli Çıtışlı, annelerimizin, babalarımızın, dedelerimizin ve milli kahramanlarımızın kullandığı silahların, mataraların, araç gereçlerin ne yazık ki bugün pek çok insan tarafından bilinmediğini, çocuklarımız bunları müzelerden görüp, filmlerden izleyerek bilgi sahibi olduklarını, kendisinin de atalarımızın aziz hatırasını yaşatmak ve kaybolan değerleri bir arada tutmak için müze kurduğunu sözlerine ekledi.


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.