Tavas Ovasından Bereket Fışkırdı

Tavas Ovasından Bereket Fışkırdı

Tavas ovası bereketi ile konuşuluyor. Verimli arazilere sahip olan Tavas Ovası pek çok ürün desenini içerisinde barındırırken şimdi de örtü altı seracılığında da isminden söz ettirmeye başladı.

A+A-

Otomatik sistemler ile ve bambus arıları kullanılıp hormonsuz olarak yetiştirilmiş olan salkım domatesler, hem yurtiçi hem de yurtdışına ihraç edilmeye başlanıyor.

Seralarda üretilmiş olan domateslerin yurtiçi ve yurtdışı ihracatı ile  hem istihdam hem de bölge ekonomisine katkıda bulunuluyor. İlk hasadın başında üreticileri destekleyen Belediye Başkanı Akyol, ilk hasadın 3,5 ve 3,8 TL fiyat ile Suudi Arabistan, Katar, Dubai ve Rusya gibi ülkelere gönderildiğini, şimdi de 2. partiyi göndereceklerini,  bütün üreticilere bereketli bol kazançlı bir hasat sezonu dilediğini,  arılı sistem ile kaliteli organik ve sağlıklı iyi tarım uygulamaları ile tarlada yetiştirilmiş olan ürünlerden gönül rahatlığı ile tüketilebileceği,  bu bereketli topraklarda yetişmiş olan ürünlerin hem aroma hem de kalite bakımlarından gerçekten çok lezzetli olduğunu belirtti.

Üreten Toplum Kazanır

Tüketen değil üreten bir toplumun her zaman kazanacağını belirten Tavas Kaymakamı Recep Öztürk, bugün seracılık bakımından Tavas için güzel bir gün olduğunu, Kaymakamlık ve Belediye olarak çiftçileri seracılık yapma yönünde teşvik ettiklerini,  gerçekten kaliteli ürünlerin bu verimli topraklardan hasat edildiğini ve bunların yurt dışına pazarlandığını gördüklerini, tüm çiftçileri Kaymakamlık ve Belediye olarak desteklediklerini ve bol kazançlar dilediğini belirtti.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.