Tavas'ta Oklar Hedefi Buldu

Tavas'ta Oklar Hedefi Buldu

Tavas'ta Oklar Hedefi Buldu

A+A-

Tavas Belediyesi Yaz Okulu Spor Kursları Kapsamında, Tavas Belediyesi ve İnanç Bey Geleneksel Türk Okçuluğu  Gençlik ve Spor Kulübü tarafından organize "Geleneksel Türk Okçuluğu Tanıtım ve Eğitim Günü" etkinliği Tavas Bağlar Mesireliği'nde gerçekleştirildi.

Geleneksel Türk Okçuluğu tarihi hakkında sporcular tarafından katılımcılara verilen bilgilerin ardından, ok ve yayın nasıl tutulması gerektiği ve hedef alarak atışı gerçekleştirme aşamaları anlatıldı. Katılımcılar için "Gaza niyetine, Ya Hak" nidalarıyla gösteri atışlarından sonra davetli ve öğrenciler deneme atışları yaptı. Türk Okçuluğu hakkında bilgi alan ve okçuların atışlarını izleyen Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, kendisine verilen atışlarla ilgili kısa bilgilerin ardından hedef alarak ok atışı yaptı. Renkli görüntülerin yaşandığı Geleneksel Türk Okçuluğu Tanıtım Günü'nde öğrenciler ok atışı için birbirleriyle yarıştılar. 

Düzenlenen etkinlikte konuşma yapan Başkan Akyol, "Okçuluk insanlık tarihi kadar eski bir gelenektir. İnsanlık tarihi boyunca savaş ve atlı silahı olarak kullanılan okçuluğun kökeni çok eski çağlara dayanmaktadır. Milli ve geleneksel bir spor olan okçuluk sporunda, okçu önce sabır, sebat, dayanıklılığı öğrenmeli ve hedefe ulaşma azmini pekiştirmelidir.

Atalarımızdan kalan bu spor dalını yaşatmak, gelecek nesillere aktararak tanınmasını sağlamak için bu etkinliği düzenledik. Okçuluğun atası olarak kabul edilen bu spor dalının ilçemizde tanıtılması ve yaygınlaştırılması, tüm spor dallarında olduğu gibi desteklenmelidir. 7' den 70' e herkesin yapabileceği bir spor dalı olan okçuluğa gençlerimizi yönlendirmek istiyoruz. Osmanlı ecdadımızın, atalarımızın sporu olan okçuluğu her insana sevdirme amacındayız" dedi.

Etkinliğe Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, Başkan Yardımcısı Emekli Albay İsmail Başlı, İlçe Emniyet Müdürü Tolga Adagülü, İlçe Jandarma Yüzbaşı Veysel Aksoy, çok sayıda öğrenci ve davetli katıldı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.