Tavasta Geleneksel Oyunlar Şenliği

Tavasta Geleneksel Oyunlar Şenliği

Unutulmaya yüz tutmuş geleneksel çocuk oyunları Tavas Spor Stadyumunda yapılan etkinliklerle yeniden canlandırıldı.

A+A-

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığı ile unutulmaya başlamış geleneksel çocuk oyunları şenliği Tavas Spor Stadyumunda gerçekleştirildi.

Tavas Kaymakamı Recep Öztürk ve Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol’un katılımda bulunduğu oyun şenliği heyecanlı ve eğlenceli bir ortamda yapıldı. Yapılan şenlikte öğrenciler, Yağ Satarım, Bal Satarım, Mendil Kapmaca, Yakan Top, Fare Sek Sek oyunları ile doyasıya bir eğlence içine girdiler.

Gelenek Çocuklarımıza Aşılandı

Çocukların oyun ve coşkularının ortağı olan Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, çocuklarımızın artık oyun dendiğinde sadece telefon ve tablet akıllarına geldiğini, çocuklarımızı ekran başından oyun alanlarına indirmemiz gerektiğini, kültürümüzün önemli bir parçası olan sokak oyunlarını çocuklarımıza tekrar aşılayıp onları geleceğe daha sağlıklı yetiştirmek istediklerini, çocuklarımızın arkadaşlık bağlarının kuvvetlenmesini, düşünme yoluyla kendilerini keşfetmelerini sağlamak için bu tür faaliyetlerin artarak devam edeceğini sözlerine ekledi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.