Turan Yolu Derneği'nde Sorunlar Konuşuldu

Turan Yolu Derneği'nde Sorunlar Konuşuldu

Denizli’de hizmete giren Turan Yolu Derneği, Türk asıllı göçmenlerin sorunları ile alakalı tespit çalışmalarını başlattı.

A+A-

Genel Merkezi Denizli’de bulunan Turan Yolu Derneği, Türk asıllı göçmenlerin sorunlarını dinledi. Derneğin Genel Başkanı Mehmet Salih İrdem’in yanı sıra Türk Ocakları Denizli Şube Başkanı Ünal Bahadır Baylan’da katılım gösterdi.

Sorunlardan Bahsedildi

Uygur, Kerkük, Musul ve dünyanın dört bir tarafından Türkiye’ye göç eden Türk asıllı vatandaşların sorunlarına değinilen toplantıda, birçok göçmenin yaşadığı mağduriyetin tespit çalışmaları gerçekleştirildi. Resmi kurumlarda yaşadıkları zorlukları anlatan göçmenler, “Biz para ve ya yardım istemiyoruz, oturma ve çalışma iznimiz eksiksiz olarak bize verilsin, biz alın terimizle çalışıp paramızı kazanır geçimimizi sağlarız” dediler.

Turan Yolu Derneği Genel Başkanı Mehmet Salih İrdem ise önümüzde ki günlerde resmi ziyaretler gerçekleştireceklerini ve bu ziyaretlerde sorunları yetkili kişilere ileteceklerini söyledi. İrdem konuşmasına şu sözlerle devam etti, “ Önümüzde ki günlerde resmi kurumları ziyaret edeceğiz. Mağduriyetlerinizi ve bu konuda ki sorunların çözülmesini isteyeceğiz. Bu konuda hukukçu arkadaşlarımız da çalışmalarını sürdürecek. Siz bizlerin öz kardeşisiniz. Burası sizlerin de vatanı. B sebeptendir ki, sizlerin sorunlarını çözmek bizlerin asli görevidir. Bu konuda herkes elini taşın altına koyacak ve hep birlikte bu sorunlara çözüm bulacağız “ dedi.

Toplantının sonunda Özbek Türkleri Genel Başkan Mehmet Salih İrdem’e bölgenin yöresel kıyafetlerini hediye ettiler.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.