Twitter’a Önemli Güncelleme

Twitter’a Önemli Güncelleme

Popüler sosyal medya uygulaması Twitter'da doğrudan mesajlaşma ekranı ile alakalı bir güncelleme gerçekleşti.

A+A-

Sosyal medya denilince akla ilk gelen uygulamalardan olan Twitter, DM olarak da bilinen direkt mesaj kısmında tasarımsal ve işlevsel değişiklikler yaptı. Bundan sonra özel mesaj bölümü Instagram ve Facebook'takine benzer şekilde filtrelemeye uygun olacak.

Hala popülerliğini koruyan sosyal medyanın cıvıl cıvıl eden kuşu Twitter, direkt mesaj kısmında yaptığı yenilikler ile filtreleme özelliğini aktif etti. Bundan sonra Twitter'da size gelen mesajlara bir diğer sosyal medya devi olan Facebook'un Messenger'ında olduğu gibi filtreleme işleminin ardından posta kutunuza ulaşacak. 

DM’den Yürüyemeyecekler

Bugüne kadar Twitter'daki mesajlaşma fonksiyonu çok basit bir yapıda idi. Ve takipleştiğiniz veya takipleşmediğiniz kullanıcılardan gelmiş olan mesajlar filtreleme olmaksızın posta kutusuna düşmekte idi. Instagram'da ve yine Instagram'ın da sahibi olduğu Facebook Messenger'daysa arkadaşlarınız dışındaki kişilerden gelen mesajlar istekler bölümünde ayrılıyordu. İşte Twitter yapmış olduğu bu yenilikle basit fakat düzen adına önemli bir işlevi yapmış oldu.

Bundan sonra DM bölümünde, Gelen Kutusu ile İstekler olmak üzere iki alan bulunacak ve doğal olarak Gelen Kutusu'nda takipleştiğiniz hesaplardan gelen mesajları, istekler alanında ise takipleşmediğiniz hesaplardan gelen "filtrelenmiş" mesajlar bulunacak.

Bu ay içerisinde hashtag'lerin de 11 yaşına basmış olduğu Twitter'da yapılan bir diğer güncellemeyse mesajlaşma ayarlarında yer almakta. Mesaj kalitesi ayarı eklenmiş olan sayfada yapacağınız değişiklikler ile gereksiz mesajlardan korunmanızı mümkün kılıyor.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.