Ürün Etiketlerinde Devrim Gibi Değişiklik

Ürün Etiketlerinde Devrim Gibi Değişiklik

Türkiye'de üretilmiş olan malların etiketlerine, Ticaret Bakanlığı tarafından belirlenip ilan edilecek şekil, logo veya işaretlerin kullanılması zorunlu hale geliyor.

A+A-

Resmi Gazetenin son saysından Ticaret Bakanlığı'nın "Fiyat Etiketi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik"i yayınlandı.  Düzenleme ile beraber üretimi Türkiye'de yapılmış olan malların etiketlerinde Bakanlık tarafından belirlenen ve ilan edilen şekil, logo veya işaretleri kullanma zorunluluğu getiriliyor. Etiketin üzerinde, malın satış fiyatının ve birim fiyatının uygulanmaya başlandığı tarihin de olması gerekli olacak.

Okunabilir, Yeterli Büyüklükte

Bunun yanında, etiketlerin tarife ve fiyat listelerinin üstündeki rakamların ve harflerin de okunabilir, düzgün, eksiksiz, gerçeğe uygun bir şekilde ve yeterli büyüklükte ve başka rakam, kelime ve işaretler ile karışıklığa neden olmayacak biçimde olması, yanıltıcı ve aldatıcı bilgiler içermemesi zorunlu hale geldi.

Ayrıca kullanılacak olan etiketlerin tarife ve fiyat listeleri tüketiciler tarafından kolay bir şekilde görülebilecek, okunabilecek ve hangi mala ait olduğu açık bir şekilde belli olacak. 

Yönetmeliğin 15 gün sonra yürürlüğe gireceği ifade edildi.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.