Uzunpınar’da Su Kaynağı Kavgası

Uzunpınar’da Su Kaynağı Kavgası

Denizli ilinin Pamukkale ilçesine bağlı olan kırsal Uzunpınar Mahallesi'ndeki içme suyu hattının DESKİ tarafından Karahayıt Mahallesi'ne bağlanmak istenmesi, mahalle halkından tepki topladı.

A+A-

Pamukkale ilçesinin Uzunpınar Mahallesinin girişindeki kaynaktan akıyor olan suyun bir bölümünün DESKİ tarafından yapılan proje ile Karahayıt Mahallesi'ne taşınması amacı ile çalışma başlatıldı. Proje çerçevesinde DESKİ ekipleri, kaynağın olduğu Uzunpınar Mahallesi girişine gidip suyun taşınması çalışmalarına iş makineleri ile başladı. Fakat suyun kendilerine yetmediğini ve azalacağını öne süren Uzunpınar Mahallesi'nde ikamet eden birçok vatandaş, çalışmanın yapıldığı su kaynağına gidip toplandılar. Suyun taşınmasını engellemek isteyen mahalle halkı, ekiplerce açılmış olan kanalı da taşlar ile kapattılar. Bu esnada DESKİ ekipleri ile mahalle halkı arasında arbede başladı. Suyun taşınmasını engellemeye çalışan mahalle halkı, DESKİ ekibini taşladılar. Bu sırada 1 işçi yaralandı. Hastaneye kaldırılmış olan işçinin sağlık durumunun iyi olduğu ifade edildi.

Arbedenin çıkması üzerine, su kaynağının olduğu yere çok sayıda jandarma sevk edildi. Hemen hemen 150 kişinin toplanmış olduğu su kaynağının olduğu bölgede jandarma birimleri, güvenlik önlemi aldılar. DESKİ Genel Müdürü Mahmut Güngör, çevre sakinlerine sularının azalmayacağını, boşa akan suyun kanallar ile içme suyu ihtiyacı olan Karahayıt Mahallesi'ne götürüleceğini açıklamak için çabalasa da mahalle halkı, "Canımızı veririz suyumuzu vermeyiz" deyip çalışmaya karşı çıktılar. Bunun yanında mahalle halkı, kaynağın olduğu yerde 24 saat nöbet bekleyeceklerini de ifade ettiler.

24 Saat Nöbet

Uzunpınar Mahalle Muhtarı Ali Erim, suyun kendilerine zar zor yettiğini, taşınmasına izin vermeyeceklerini ifade ederek, suyun kendilerine zor yettiğini, taşınırsa zor durumda kalacaklarını,  sulanması gereken arazilerin olduğunu, sularını vermek istemediklerini, kendilerinin kullanmak istediklerini, kendisinin mahalle halkını engelleyemediğini ve buradaki çalışmalara karşı 24 saat bekleyeceklerini ifade etti.

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.