Yaren Şairler Şöleninde muhteşem final

Yaren Şairler Şöleninde muhteşem final

Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin bu yıl 2’ncisini düzenlediği Denizli Uluslararası Yaren Şairler Şöleni muhteşem bir final ile sona erdi.

A+A-

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Denizli 2’nci Uluslararası Yaren Şairler Şöleni Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Kongre ve Kültür Merkezinde yapılan final gecesi ile sona erdi. Geceye Denizli Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Azerbaycan Milletvekili Ganira Pashayeva, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Meclis Başkan Vekili Ali Değirmenci, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Türkiye ve Türk dünyasından şairler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Geceye katılan şairler sevilen şiirlerini kendi yorumlarıyla okudu.

 

Büyükşehir’den sanata teşvik

 

Denizli Büyükşehir Belediyesinin, genç şair adayları ile uluslararası alanda isim yapmış şairleri bir araya getirerek kaynaşma imkanı sağlamak ve genç şair adaylarını yeni eserler üretmeye teşvik ederek Türk edebiyatına yeni şiir ve şairler kazandırmak amacıyla düzenlediği etkinlik büyük beğeni topladı. Gecenin sonunda Vali Altıparmak, Başkan Zolan ve beraberindekiler sahneye çıkarak şairlerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

Şiir, sanat ve Türk dünyası konuşuldu

 

Denizli Uluslararası Yaren Şairler Şöleninde; konferanslar, şiir dinletileri ve okur-yazar buluşmaları yapıldı. Kültür merkezlerinde, okullarda ve ilçelerde gerçekleştirilen şair-halk buluşmalarında; şiir, sanat ve Türk dünyası konuşuldu. İki gün süren etkinliklerde Türkiye'nin ve Türk dünyasının tanınmış şairleri eserlerini Denizlililer için okudu.

 

Şairler

 

Denizli Uluslararası 2’nci Yaren Şairler Şölenine katılan şairler şöyle: “Bahattin Karakoç, Ahmet Selçuk İlkan, Ekrem Kaftan, Cengizhan Sönmez, Güllü Karanfil, Recep Garip, Sinan Yağmur, Aşkın Tuna, Ahmet Tevfik Ozan, Sebahattin Abi, Funda Gökçen, Yasemin Meydan Yeşilhisar, Mehmet Nuri Parmaksız, Ali Akbaş, Mahir Gürbüz, Ammar Sılaoğlu, Müştehir Karakaya, Ganira Pashayeva, Chalgin Mahammad, Khayal Xeyal Rzazade ile Arzu Subakan Kabukçu.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.