Yarın gece mübarek Miraç Kandili

Yarın gece mübarek Miraç Kandili

Tüm İslam aleminin merakla beklediği ve Hz. Muhammed'in miraca yükseldiği gece olarak bilinen Miraç Kandili'nin ne zaman olduğu son aramalarda ilk sırada yer aldı. Peki 2018 Miraç Kandili ne zaman?

A+A-

İslam aleminin heyecanla beklediği ve Recep ayının 27. gecesinde kutlanan Miraç Kandili geldi çattı. Bu önemli gün yine dua ve ibadetler ile birlikte tüm Müslüman alemi tarafından idrak edilecek. Hz. Muhammed'in miraca yükseldiği gece olarak bilinen Miraç'ın hangi güne denk geldiği ve ne zaman kutlanacağı şimdiden sorulmaya başlandı.

Miraç Kandili için beklenen an geldi. Hz. Muhammed'in miraca yükseldiği gece olarak bilinen ve mucizelerle dolu olan Miraç Gecesi yine ibadetler ve dualar ile birlikte Müslüman alemi tarafından idrak edilecek. Recep ayının 27. gecesine denk gelen Miraç Kandili yarın gece kutlanacak.

2018 Miraç Kandili Ne Zaman?

Peygamber Efendimiz (s.a.s)'in göğe yükselmesi sonrasında Allah’ın huzuruna kabul edilmesi olayı olan Miraç Kandili bu sene 13 Nisan Cuma gününde idrak edilecek. Miraç Kandili'nden sonra 30 Nisan Pazartesi Berat Kandili idrak edilecek.

İslam alemi tarafından kutsal olarak görülen Ramazan ayı ise 16 Mayıs 2018 tarihinde başlarken ilk teravih namazı ise 15 Mayıs akşamında kılınacak. Ramazan Bayramı arefesi 14 Haziran Perşembe, Ramazan Bayramı ilk günü ise 15 Haziran Cuma gününe denk gelecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.