Yasin Öztürk O Zam Kararının Peşine Düştü

Yasin Öztürk O Zam Kararının Peşine Düştü

İyi Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk ören yeri giriş ücretleriyle DÖSİMM'in ihalesini meclis gündemine taşıdı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı'na "Kıyak mı yapıyorsunuz?' soruusnu yöneltti.

A+A-

Ören yeri giriş ücretlerinde yapılmış olan yüksek zammdan sonra İyi Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, ihaleci firma ve yapılmış olan zamları araştırdı. Konu ile alakalı saha araştırmasında bulunan Öztürk Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un cevaplaması için bir de soru önergesi verdi.

 

Öztürk geçtiğimiz sene Ekim’de yapılmış olan ihaleye dikkatleri çekti ve 1 Ekim'den sonra uygulanacak olan zamların halkta hoşnutsuzluk yarattığınından bahsetti.  İhalenin pazarlık usulüyle yapıldığından bahseden Denizli Milletvekili Öztürk ihaleyi almış olan firmanın yabancı ortaklı Sıcpa Turkey olduğunu ifade ederek; bu şirketin ortaklarının içinde Cüneyt Zapsu'nun asistanı olarak

kamuoyunda tanınan Cavidan Gülsen Karanis Ekşioğlu  oluğ olmadığını ve bu

bağlantısı münasebet ile kıyak çekildiği söylentilerinin kendilerini rahatsız edip etmediğini sordu.

 

Yasin Öztürk bunun yanından Devlet İhale Kanunu'nun 51'nci maddesine atıfta bulunup firmanın hangi gerekçeyle ihaleye kabul edildiği sorusunu da yöneltti.

 

İyi Parti Denizli Miletvekili Yasin Öztürk Ören yeri girişdeki ücretlere yapılmış olan zamların enflasyon hedeflerinin çok üzerinde olduğunun da altını çizip

yönlendirdiği soruda; Neyin baz alınarak bu zammı yaptıklarını, Zammın, ihaleyi almış olan firmaya ne kadar ek gelir sağlayacağını, ihale süresinin bitimine kadar olan zamların firmaya gelir olarak yansıyıp yansımayacağını sordu.

 

Öztükr sorularına şöyle devam etti:

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.