Yeni Çevre Yolunda Sona Gelindi

Yeni Çevre Yolunda Sona Gelindi

Ulaşım projeleriyle şehir trafiğini büyük oranda rahatlatmış olan Denizli Büyükşehir Belediyesi, 50 metre genişliğinde olan yeni çevre yolunda sona geldi.

A+A-

Denizli Büyükşehir Belediyesi, bu çerçevede Üçler Bulvarı’nda süren 50 metre genişliğindeki yeni çevre yolu Hal Kavşağı’na bağlanacak; bu şekilde 1200 Evler, Yenişehir, Adalet, Gümüşler, Üçler, Göveçlik, Yenişafak, Hisar, Hallaçlar, Barutçular, Bereketler, Çakmak, Kadılar ve Karahasanlı bölgesindeki pek çok mahalle İzmir Bulvarı, Bozburun yolu ve buradan da Ankara yoluna güvenli bir biçimde erişecek. Yeni çevre yolu 4 gidiş, 4 geliş, 2 parklanma alanı, bisiklet yolu ve otobüs ceplerinden meydana gelecek. Her iki yönde de kaldırımın olduğu çevre yolunda bunun yanında 3 tane de akıllı kavşak olacak.

 

Onbinlerce araç artık şehir merkezine girmeyecek

 

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından şehre kazandırmış olacağı dev projeyle her gün şehir merkezi trafiğine girmek durumunda olan onbinlerce araç 50 metre genişliğindeki yeni çevre yolunu kullanacak ve bu şekilde trafik çok rahatlamış olacak. Proje çerçevesinde 2 kavşağın inşası tamamlanırken, son akıllı kavşağın yapımı da hızlı bir biçimde sürüyor. Yolun temel ve beton kaplama işleri de bitti. Aydınlatma montajı ve orta refüj inşası ile ağaçlandırma çalışmalarında ise sona gelindi.

 

“Denizlimize yakışır bir çevre yolu”

 

Başkan Osman Zolan, yeni çevre yolunun ken merkezindeki trafiğini rahatlatmada önemli bir rol oynayacağını, pek çok mahallenin olduğu bölgeyle İzmir ya da Ankara yönüne gitmek isteyen vatandaşların 50 metre genişliğindeki yeni çevre yolunu kullanacağını, hemşehrilerin bundan sonra şehir merkezi trafiğine girmeksizin gitmek istedikleri noktaya daha güvenli, ekonomik ve kolay bir biçimde ulaşabileceğini, Denizli’ye yakışır yeni çevre yolunun kısa zamanda tamamlanıp vatandaşların hizmetine sunulacağını sözlerine ekledi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.