Yetkilileri Şaşırtan Olay!

Yetkilileri Şaşırtan Olay!

Norveç'te ormanlık alanda 323 ren geyiği telef olmuş halde bulundu. İncelemeler yapan yetkililer yaşanan olayın nedeni hakkında açıklama yaptı.

A+A-

Norveç’te yaşanan ilginç olay yetkilileri şaşırttı. Hardangervidda dağlarının güney kısmında yüzlere ren geyiğinin ölü olarak bulunması ilgili kuruluşları harekete geçirdi.Norveç Doğa Müfettişliği’nin yaptığı araştırma sonucunda 323 ren geyiğinin telef olduğu tespit edildi.

Geyiklerin neden öldüğünü araştıran yetkililer hafta sonu yaşananları hava koşullarına bağladı. Güçlü bir fırtınanın bölgeden geçtiğini tespit eden araştırmacıları, ren geyiklerinin yıldırım düşmesi yüzünden toplu olarak öldüğünü düşünüyor.


Konu ile ilgili yerel ve ulusal Norveç medyasına açıklamalarda bulunan NDM sözcüsü Knut Nylend, ren geyiklerinin toplu ölümünün nedeninin yıldırım düşmesi olduğunu doğrulayarak bugüne kadar bu büyükte ölümün yıldırım düşmesi nedeniyle gerçekleştiğini hatırlamadığını belirtti. Bu alanda Guinness Rekorlar Kitabı’na giren olay ise 2005 yılında Avustralya’da yaşandı ve 68 inek yıldırım düşmesi nedeniyle telef oldu. Yeni rekorunNorveç’te yaşanan olay olması bekleniyor.

 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.