Zolan : Engellilerimiz,Özel Değerlerimizdir

Zolan : Engellilerimiz,Özel Değerlerimizdir

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Zolan, “Engelli kardeşlerimizin hayatlarını kolaylaştırmanın yanı sıra, onları sosyal ve kültürel yaşam ile çalışma hayatında daha etki

A+A-

Başkan Zolan’dan Dünya Engelliler Günü mesajı

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Büyükşehir Belediyesi olarak en büyük sorumluluklarından bir tanesinin, engellilerin hassasiyetlerini anlamak, sorunları için çözüm üretmek olduğunu belirten Başkan Zolan, “Nüfusumuzun yüzde 10’unu oluşturan engelli vatandaşlarımız, toplumumuzun en özel değerlerinden bir tanesini teşkil etmektedir. Çağdaş uygarlık düzeyinde olan bir ülkenin en önemli niteliklerinden bir tanesi engelli vatandaşlarına sunduğu imkanlar ve sağladığı fırsat eşitliğidir” dedi.

 

Toplumdaki her kesimin daima bu farkındalıkla hareket etmesi gerektiğinin altını çizen Başkan Zolan, “Engelli vatandaşlarımız için Denizlimizde birçok projeyi hayata geçirmeye devam ediyoruz. Onların, diğer vatandaşlarımıza göre hayatta aşmaları gereken bir fazla zorluk olduğu bilinciyle çalışarak, her alanda pozitif ayrımcılık sağlıyoruz. Projelerimizle engelli kardeşlerimizin hayatlarını kolaylaştırmanın yanı sıra, onları sosyal ve kültürel yaşam ile çalışma hayatında daha etkin hale getiriyoruz. Her türlü olanak ile engelli kardeşlerimizin önünü açarak, onların toplum içerisinde daha söz sahibi daha üretken daha çalışan ve daha sosyal bireyler olmaları hedefiyle projelerimizi sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Engelin yalnızca fikirlerde olduğunu dile getiren Başkan Osman Zolan, “Engelli kardeşlerimizin fiziksel ve zihinsel olarak sosyal hayata olan aidiyetlerinin artması en büyük dileğimizdir. Bu kapsamda şehrimizde yaşayan engelli vatandaşlarımızın sesi olan Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Engelli Meclisimiz ile birlikte sorunları çözmeye devam edeceğiz. Bu vesileyle tüm engelli kardeşlerimin Dünya Engelliler Günü’nü kutluyor, vefakar ailelerine saygı ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.