Zor Durumda Kalan Sokak Kedisi Kurtarıldı

Zor Durumda Kalan Sokak Kedisi Kurtarıldı

Denizli ilinin Buldan ilçesinde, demir su borusuna başı sıkışmış olan kedi, itfaiye ekiplerinin, titiz bir çalışması ile zara görmeden kurtarıldı.

A+A-

Buldan ilçesinde Yenicekent Mahallesi'nde yol kenarındaki bir bahçeden kedi sesini işiten çevre sakinleri, başı, kullanılmayan demir su borusuna sıkışmış olan sokak kedisinin farkına vardılar. Önce kediyi kurtarmaya çalışan çevre sakinleri bunun mümkün olmadığını anlayınca hemen, itfaiye ekiplerine haber ettiler.

İtfaiye Ekipleri Müdahale  Etti

Haber edilmesi ile olay yerine Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'nın Buldan Şubesi birimleri intikal ettiler.  Ekipler hemen hayvanı kurtarmak için çalışma başlattılar. İtfaiye ekipleri, kedinin başının sıkıştığı kısmı, borunun geri kalanından kesip ayırdılar. Daha sonra kedi, başındaki boru ile Buldan'daki itfaiye birimine götürdüler.

Titiz Bir Çalışma Yaptılar

Sokak kedisinin başının sıkışmış olduğu boru, itfaiye ekipleri tarafından 30 dakika devam eden titiz bir çalışma ile çıkarıldı. En ufak hatanın kedinin hayatına mal olacağı çalışmada itfaiye birimleri tecrübelerini ve yeteneklerini de kullanarak kedinin kılına zarar vermeden demiri kesitiler. Daha sonra veterinere teslim edilen sokak kedisi sağlık kontrolünden geçirildi. Sağlık bakımından hiçbir sıkıntısı olmadığı ortaya çıkan sokak kedisi, tekrar bulunduğu alana bırakıldı.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.