Hafta Sonuna Dikkat !

Hafta Sonuna Dikkat !

Denizli Valilisi Karahan Sınav İle Öğrenci Alan Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınav ve İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı ile alakalı bir açıklama yaptı.

A+A-

02 Haziran 2018 tarihinde 8. Sınıf öğrencilerinin katılacak oldukları Sınavla Öğrenci Alan Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınav (MS) ve 03 Haziran 2018 tarihinde de 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11’inci sınıf öğrencilerinin katılımda bulunacağı İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) yurt içi ve yurt dışı sınav merkezlerinde yapılacaktır.

 

Merkezi Sınav sayısal ve sözel bölümler şeklinde yurtiçi ve yurtdışı sınav merkezlerinde, Türkiye saatiyle saat 09.30 ve 11.30’da, İOKBS ise saat 10.00’da gerçekleştirilecek.

 

Merkezi Sınava Denizli’den toplamda 11.897 8. sınıf öğrencisi katılımda bulunacaktır. Sınav Denizli çapında 41 okulda yapılacak. İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavına ise Denizli’den toplamda 15.779 öğrenci katılım gösterecek. Sınav Denizli çapında 55 okulda yapılacak.

 

Geleceğin emanet edildiği değerli öğrencilerin, büyük bir azim ve çaba ile hazırlanmış oldukları bu sınavlarda başarı elde edeceklerine yürekten inanıyorum, başarılar diliyorum.

 

Sessiz Sakin Bir Ortam

 

Açıklamada Denizli Valiliği olarak gerçekleştirilecek sınavların sessiz ve gürültüden uzak bir ortamda geçmesi ve herhangi bir problem olmaması için gerekli önlemlerin alındığı dile getirildi. Denizli’de gerçekleştirilecek olan bahsi geçen sınavların öğrencilerin geleceği bakımından büyük önem arz etmesinden ötürü tüm vatandaşlardan da  02 Haziran 2018 Cumartesi ve 03 Haziran 2018 Pazar günü 09.00 ile 13.00 saatleri arasında sınavların gerçekleştirileceği tüm yerleşim birimlerinde gürültü meydana getirecek tüm durumlardan kaçınıp, siren veya korna çalmamaları, inşaat çalışmalarının durdurulması ile alakalı azami hassasiyet sergilemeleri rica edildi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.