Hak Edilen Ödül Alındı

Hak Edilen Ödül Alındı

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Kentler Birliği'nin bu sene 17.sini organize ettiği Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması'nda "Başarı Ödülü" aldı.

A+A-

Denizli'nin yok olmaya yüz tutan çok sayıda tarihi değerini restore edip şehre  kazandırmış olan ve kentin geçmişine tanıklık eden yapılarını yok olmaktan kurtaran Denizli Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Kentler Birliği'nin bu sene 17'ncisini organize ettiği "Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması"nda ‘Başarı Ödülü’ne layık görüldü.

 

Denizli Büyükşehir Belediyesi Koruma Uygulama Denetim Bürosu'nun (KUDEB), Atalar Mahallesi’nde yok olmaktan kurtarmış olduğu Ali Fahri Bilge Evi, Necip Ökten Evi, Cezmi Ökten Evi, Abdüloğlu Evi ve Atalar Evi’yle yaşattığı tarihi doku Başarı Ödülü'ne layık görüldü. Birbirlerine komşu tarihi evleri restore edip, bölgede tarihi bir doku ortaya çıkarmış olan Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin bu çalışması büyük beğeni aldı. Anfaş Antalya EXPO Center’da düzenlenmiş olan törende Başarı Ödülü'nü Denizli Büyükşehir Belediyesi adına KUDEB Şube Müdürü Nurhayat Aydın aldı.

“Kent belleğine kazandırıyoruz”

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, geçmişten gelen değerleri yeniden şehir belleğine kazandıracak çalışmalar yapmaya çalıştıklarını Atalar Mahallesinde geçmişte insanların birbirine komşu olduğu, gelenek ve göreneklerin yaşatıldığı tarihi Denizli evlerinin yok olmaktan kurtarıldığını, bugün aynı güzelliklerle ayakta tutmayı başardıklarını ve emeği geçen bütün arkadaşlara çok teşekkür ettiğini ifade etti.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.