Hakikatin Bekçilerine Tebrik

Hakikatin Bekçilerine Tebrik

DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, Türk Basınında sansürün kaldırılmış olmasının yıldönümü olan, medya mensuplarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı münasebeti ile bir mesaj yayınladı.

A+A-

Hakikatin bekçileri diye nitelemiş olduğu gazetecilerin, halka yön veren çok önemli bir toplumsal sorumluluğu üstlenmiş olduklarına dikkatleri çekti. Başkan Erdoğan, “Kalem, kılıçtan keskindir! Dedi ve yeteneği ve doğruluğu ile benzerleri arasında her zaman beğeni toplamış olan kahraman basının, 15 Temmuz 2016 gecesinde sergiledikleri korkusuzluğu ile bunu bir defa daha tüm dünyaya gösterdiğini, basının güzide temsilcilerinin, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nızı kutladığını, her birine başarılar ile dolu bir meslek hayatının yanında aileleri ve sevdikleri ile geçirecekleri sağlıklı ve uzun bir ömür dilediği belirtti.

Basının, sosyal yaşamın önemli bir parçası olduğunu belirten Başkan Erdoğan, mesajında, basın sektörünün; mesai kavramı olmayan, vefakarlık gerektiren bir iş kolu olduğunu,  basının, aynı zamanda halkın gözü ve kulağı olduğunu, sosyal hayat için mühim bir parça olduğunu,  bu sebeple, basın çalışanlarının çok zor koşullarda bile kesintisiz devam ettirdikleri, toplumsal bir görevi yerine getirdiklerini, tarafsız hareket ederek, gelişmeleri doğru bir biçimde, en hızlı yoldan halka ulaştırmanın mücadelesini verdiklerini dile getirdi.

En Büyük Sekte

Hain darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz 2016 tarihinde, millet olarak ordumuz, devletimizle milletimizin birliğinin önemini vurgulamış olan açıklamalarını baskı ve şiddete rağmen zorbalara boyun eğmeyip vatandaşlara ulaştıran, olup biteni anında halka ve dünyaya yansıtan basınının, hainlerin kötü emellerine en büyük sekteyi vurduğunu, vatandaşlara moral kaynağı olduğunu ve güç verdiğini dile getirdi.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.