Hakim Ve Savcıların Emeklilik Yaşı Değişti

Hakim Ve Savcıların Emeklilik Yaşı Değişti

Hakim Ve Savcıların Emeklilik Yaşı Değişti

A+A-

Adalet Bakanlığı'nın hakim ve savcıların 65 olan emeklilik yaşını 67'ye yükseltmek için çalışma yaptığı belirtiliyor.

Darbe girişiminin ardından 4.600 hakim ve savcının meslekten ihraç edilmesi nedeniyle Adalet Bakanlığı arayışlara başladı. Emeklilik yaşı gelen yargı mensuplarının ayrılmasıyla oluşacak açığın önüne geçmek isteyen bakanlık, emeklilik yaşını yükseltmeye hazırlanıyor.

Gazete Habertürk'ten Fevzi Çakır'ın haberine göre, halen 65 olan hakim ve savcıların emeklilik yaşının 67'ye çıkarılması üzerinde duruluyor.

Gelecek 3 yıl içerisinde emekli olacak 40 Yargıtay ve Danıştay üyesi, istemeleri halinde 2 yıl daha fazla görev yapabilecek. Bu isimler arasında Danıştay Başkanı Zerrin Güngör ile Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit de bulunuyor. 1955 doğumlu her 2 isim de Mart 2020'de emekli olacak iken düzenlemenin yapılması durumunda 2 yıl daha görevde kalacaklar. Bu düzenlemenin hayata geçirilmesi durumunda Zerrin Güngör, 4 yıllık ikinci başkanlık süresini tamamlayacak.TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nda daha önce de hâkimlerin emeklilik yaşının 65'ten 67'ye çıkarılması benimsenmiş, ancak düzenleme hayata geçirilememişti. Düzenlemenin birkaç ay içerisinde Meclis gündemine getirilebileceği belirtiliyor.

Meslekten ihraç edilen 4.600 dolayında hâkim ve savcının yerine 4 bin civarında yeni alım yapılmıştı. Bu isimlerin önemli bir kısmı ise Adalet Akademisi'nde çok kısa bir eğitimin ardından mesleğe kabul edilmişti. Ancak bu durum ciddi bir tecrübe eksikliğini de beraberinde getirmiş, muhalefet partileri de, AK Partili isimlerin atandığı eleştirisinde bulunmuştu.

 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.