Hangi Çiçek Neyi İfade Ediyor?

Hangi Çiçek Neyi İfade Ediyor?

Bazen insanın asla dizginleyemediği anlatamadığı duyguları olur. Yapmak isteyip de yapamadığınız, söylemek isteyip de söyleyemediğiniz o duyguların tercümanı çiçekler

A+A-

Çiçekler, geçmişten günümüze, hiç eskimemiş, her zaman kabul gören, duyguları en iyi şekilde ifade eden, hem klasik hemde çok romantik hediyelerin başında gelmektedir.

Fakat çiçeklerin her birine insanoğlu farklı ve derin anlamlar yüklemiştir. Farklı modellere ve renklere sahip çiçeklerin taşıdıkları bu özel anlamlar, aşkı,sevgiyi,hüznü,ayrılığı,tutkuyu,mutluluğu daha sayamadığım onlarca duyguyu ve mesajı iletmek için kullanılmışlardır.

Çiçeklerin anlamlarına geçmeden evvel , son söz olarak, tüm kadınlar çiçektir ve unutmayın ki tüm bayanlar çiçek almaktan hoşlanırlar ve ruhları okşanır. Bu yüzden sadece özel günlerde değil, belirli aralıklar sevgilinize ya da eşinize çiçek göndermeyi unutmayın.

Çiçeklerle duygularımızı anlatmak mümkün mü ?

Aşkımızı en güzel şekilde ifade edecek çiçekler hangileridir ? Sevgilimizden özür dilemek için O'na hangi çiçeği vermeliyiz ? Doğum gününde kız arkadaşımıza hangi çiçekle gitmeliyiz ? Vazo içerisindeki çiçekler mi daha romantik? Yoksa buket çiçekler mi ? Sevgilimize O'nu ne kadar çok sevdiğimizi hangi çiçekle sunabiliriz ? İşte çiçeklerin anlam dolu dünyası...

Çiçeklerin Bilinmeyen Özel Anlamları :

KIRMIZI GÜL:

Sevgiliye çiçek dendiğinde ilk akla gelen çiçek kırmızı güllerdir. Kırmızı renkli olması; aşkı, tutkuyu ve arzuyu ifade etmektedir.Ayrıca sevgiliye hediye edilebilecek tek bir gül “Seni seviyorum” demenin maddeleştirilmiş halidir.

"Ben Sana Gülüm demem, gülün ömrü az olur!" Tutkuyla, aşkla bağlı olduğunuz o özel kadına, sevginizi en yoğun şekilde anlatacak özel bir çiçek türü arıyorsanız, bu çiçek hiç şüphesiz ki kırmızı gülden bir başkası değildir. Kırmızı Gül; "Büyük bir ihtirasla, aşkla Seni her şeyden çok seviyorum." anlamına gelmektedir. Bu yüzdendir ki, sevgililer gününde bayan sevgiliye hediye denildiğinde akıllara gelen ilk çiçek türü kırmızı güldür. Kırmızı gül ile, karşınızdaki o özel kişiye "Sana Aşığım" mesajını iletebilirsiniz.

 

BEYAZ GÜL:

Saflığın, temizliğin ve masumiyetin simgesidir beyaz güller. Dolayısıyla sevginizi en saf biçimde sevgilinize göstermek istiyorsanız beyaz gülleri tercih edebilirsiniz. Beyaz güller diğer diğer özelliği evlilik teklifi edilecek kıza taktim edilmesidir. Beyaz bir gül aslında “benimle evlenir misin” demenin somut halidir. Yani kısacası beyaz bir gül sevgiliye verilebilecek en güzel çiçeklerdendir.

Beyaz renk, saflığın, masumiyetin ve duruluğun rengidir. Genel olarak gül, insana bahşedilen en özel duygulardan biri olan aşkın ve sevginin ifadesi için kullanılır. Beyaz gül, tutku dolu aşktan ziyade, saflığı ve doğallığı ile ön plana alan sevgi için kullanılır. Örneğin Anne Sevgisi, Abla sevgisi, Allah Sevgisi gibi. Beyaz Gül armağan ettiğiniz kişiye, O'nun ne kadar iyi kalpli biri olduğuna vurgu yapabilir, masum, saf ve temiz duygulara sahip olduğunun mesajını iletebilirsiniz. Aynı zamanda beyaz gül, nikah törenlerinin de vazgeçilmez çiçeklerinden biridir.

 

PEMBE GÜL:

İlişkisiniz daha yeni, sadece birkaç aylık ise, sevgilinize pembe bir gül hediye edebilirsiniz. Pembe rengis herkesin de bildiği gibi kırmızı ve beyaz rengin karışımından oluşmuş ara bir renktir. Bu yüzden kırmızının, tutkusunu ve beyazın saflığıyla yoğrulmuş içerisinde her ikiyi duyguyu barındıran bir çiçektir. Eğer sevgilinize ilk defa çiçek gönderecekseniz, pembe gülleri seçmenizi öneririm.

Sevgi, kendiliğinden gelişen ve insanın pek de kontrolünün mümkün olmadığı çok özel bir duygu! Elbette ki bunun bir de karşılığının olması gerekiyor. Eğer duygularınızdan eminseniz ancak, kız arkadaşınızın duygularını bilemiyor ve bu nedenle O'na "Senden çok Hoşlanıyorum" mesajı vermek istiyorsanız, O'na Pembe Gül hediye edin! Çünkü Pembe Gül tam da "Senden hoşlanıyorum","Seni çok beğeniyorum" anlamına geliyor. Aynı zamanda Pembe Gül; "Minnettarlık, Takdir etmek, hayranlık duymak ve taziye mesajları" anlamı taşımaktadır.

 

SARI GÜL:

Sevgilinize kesinlikle almamanız bir gül varsa oda sarı güllerdir. Çünkü bu çiçeğin ayrılık,kızgınlık ve arkadaş olmayı simgeleyen manası vardır. Sevgiliniz hariç tüm arkadaşlarınıza sarı gülleri hediye edebilirsiniz.

Sevgilinize çok ama çok kıskanıyor ve bu kıskançlığı O'na belli etmek istiyorsanız, sarı güller sizi bekliyor. Zira bir ilişkide bayana sarı gül vermek, "Kıskançlık" anlamına geliyor. Ancak bu zarif çiçeği arkadaşlarınıza, dostlarınıza verdiğinizde ise, anlamında epeyce bir kayma oluyor. Çünkü bu sefer de sarı güller, "Arkadaşlarınızla olan ilişkinizin uzun soluklu olacağına, sevginizin ve dostluğunuzun son derece sağlam" olduğu anlamına geliyor.

 

MAVİ GÜL :

Her insan tam anlamıyla bir sanat eseri ve baş yapıttır. Sevdiğiniz, aşık olduğunuz bayan ise, yeryüzünde eşi ve benzeri olmayan, kalbinizin inci tanesidir. Sevgilinize Mavi Gül hediye ettiğinizde, O'nun emsalsiz biri olduğunu, gözünüzde ne kadar özel ve kıymetli biri olduğunun mesajını vermiş olursunuz! Eğer sevgilinize doğum günü için bir çiçek düşünüyorsanız Mavi Güllerden Ona bir buket çiçek yaptırabilirsiniz.

 

TURUNCU GÜL :

Güllerden her biri, sevgilinize duyduğunuz o muhteşem sevgiyi anlatmak için aslında biçilmiş kaftan! Gülleri birbirinden ayıran sadece renkleridir. Kırmızısı, mavisi, beyazı, pembesi veya diğer renkleri sayesinde değişik anlamlara gelmektedir. Örneğin bu turuncu gülü ele alalım! Turuncu Gül; Cazibeyi, büyüleyici bir güzelliği ve O'na duyduğunuz hayranlığı dile getirir! Aşık olan herkes zaten sevgilisine hayran değil midir?

 

SİYAH GÜL :

Siyah Gül ile sevilen kişiye acı dolu, hüzünlü bir veda! Kırmızı, sarı, mavi, yeşil nasıl bir renk ise, normalde "siyah" da bir renktir, ancak aynı zamanda renksizliğin de ifadesidir. Veda etme, ayrılma, kaybetme ve "kalp acısı" siyah gül ile ifade edilir. Bildiğini gibi, siyah, ölüm ve yas rengidir. Bu yüzden cenazelerde giyilen kıyafetlerde ve çelenklerde siyah renk hakimdir. Siyah Gül, çok sevilen, ancak ölen kişinin ardından büyük bir acı ve üzüntü duyulduğunun göstergesidir.

 

ORKİDE ÇİÇEĞİ :

Sevgiliye ikinci sırada hediye edilebilecek ve en çok tercih edilen bir diğer çiçek modeli orkidelerdir. Orkide çiçekleri, kadınlığı en iyi şekilde temsil eden bir çiçektir. Orkide çiçekleri , üremek için etrafına afrodizyak kokusu yayan, doğal kokulu bir çiçektir. Orkide çiçeklerinin anlamı: Sevgilizin yanında her daim olacağınızın sözünü veren bir anlam taşır. Ayrıca: lüksü,şehveti ve parayı temsil eder.

Son derece özel bir görünüme sahip olan Orkide Çiçeğinin, zamana, rengine ve kişilere göre anlamları da değişmektedir. Ancak en temel anlamı ile Orkide, "Sevgiyi, Zarafeti, Gücü" temsil etmektedir. Eşinize, sevgilinize, Orkide çiçeği hediye ettiğinizde, O'na olan sevginizi çok zarif bir şekilde göstermiş olursunuz! Annenize bu çiçeği armağan ettiğinizde ise,"Anne Sevgisi" gibi saf bir duyguya karşılık, tertemiz sevginizi göstermiş olursunuz! Pembe Orkide; Sevgi ve Zarafeti, Beyaz Orkide; Saflık ve Duruluğu, Mor Orkide; Gösterişli ve cesur olmayı, Sarı Orkide; Yeniliği ve huzuru, Siyah Orkide ise; Mükemmelliyetçiliği temsil ediyor.

 

LALE ÇİÇEĞİ :

Zambak giller ailesinin en güzel çiçeği olup ,anavatanı kazakistandır. Kırmızı ve beyaz lalelerin farklı anlamları vardır. Kırmızı lale, ''seni seviyorum'' demek iken, beyaz lale, ''saflık ve temizlik'' anlamını yaşır. Ayrıca divan edebiyatında kırmızı laleler; aşığının yanağına ve göz yaşlarına benzetilir.Henüz daha ilişkinin başında olan sevgililerin alabilecekleri en doğru çiçek tercihi laleler olabilir.

 

KARANFİL :

İçtenliği ve samimiyeti en güzel ifade eden çiçeklerin başında karanfiller gelir. Eğer sevgilinize ya da eşinize olan bağlılığınızı, sadakatinizi ve duygularınızın en saf halini göstermek istiyorsanız pembe renkli karafilleri tercih edebilirsiniz.

KIRMIZI KARANFİL :

Olağanüstü güzelliği ve zarifliği ile kırmızı karanfil, zamana, duruma ve mekana göre farklı anlamlara gelebiliyor. Bazı durumlarda sevgiye vurgu yapan kırmızı karanfil, bazı durumlarda ise kalp kırıklığına, alınganlığa, ve hayal kırıklığına uğramış olmanın belirtisi olarak görülür. Mezar ziyaretlerinde kırmızı karanfil özellikle çokça kullanılan bir çiçek türüdür. Bunun anlamı, "Merhum kişiye karşı duyulan sevgi ve özlemdir." sevgiliye kırmızı karanfil verildiğinde ise; Bu koyu renk bir kırmızı karanfil ise, sevgilinize duyduğunuz kırgınlığı, açık renk bir karanfil ise "O'nu çok sevdiğinizi" gösteriyor.

BEYAZ KARANFİL :

"Sütte leke olur ama, bizim dostluğumuzda asla!" diyenlerden misiniz? O halde buyurun, kıymetli dostlarınıza doğum günlerinde armağan edebileceğiniz beyaz güller sizinle! Beyaz, saflık ve masumiyeti simgelen bir renk! İşte bu sebeple beyaz karanfil, eksenine tertemiz sevgiyi ve duyguları alır. Dostlarınıza duyduğunuz süt kadar temiz sevginizi en iyi beyaz karanfiller ile gösterebilirsiniz. Herhangi bir nedenle bir arkadaşınızdan özür dilemeniz gerekiyorsa, böyle durumlarda da özür dilemek için beyaz karanfil armağan edilebilir.

PEMBE KARANFİL :

Aşkın, sevginin, bağlılığın, tutkunun, sadakatin kısacası tüm duyguların en güzel olan; samimi ve en içten olanıdır. Aksi halde, güven dediğimiz o herkesin hissetmek istediği duygu, tamamen boşa çıkmış olacaktır. Pembe Karanfil işte bu gerçeğe ışık tutan ve anlam itibari ile "İçtenliğe" vurgu yapan güzel bir çiçek türüdür. Sevdiğiniz insana tüm içtenliğinizle sevginizi sunmak istiyorsanız O'na pembe karanfil armağan edebilirsiniz.

SARI KARANFİL :

Birine aldanma, hayal kırıklığına uğrama, özel bulduğunuz birine olan güveninizin boşa çıkması! İşte saydığımız bu üzüntü verici durumlar, hiç kimsenin yaşamayı arzulamadığı, karşılaşmak istemediği durumlar! Ama hayat tam anlamıyla böyle bir şey işte! Hiç beklemediğiniz bir anda, en güvendiğiniz kişi tarafından sırtınızdan bıçaklanırsınız! Sarı Karanfil, işte böyle üzüntü verici durumlar için kullanılan çiçek türü. Karşınızdaki kişiye sarı karanfil verdiğinizde bu, "Beni üzdün, kırdın, hayal kırıklığına uğrattın" anlamına gelmektedir.

AÇELYA :

Bazen insanın asla dizginleyemediği duyguları olur! Sevgiliye duyulan şiddetli özlem gibi. O an, O'nu yanınızda görmek, nefesini hissetmek istersiniz. Ancak olumsuz bir nedenden dolayı bu pek de mümkün olmaz! Sesini soluğunu duymak istersiniz ama bu da nafile! Hiçbir şey yapamaz öylece kala kalırsınız! Bu sizin sevdiğiniz kişiye karşı kırıcı bir davranışınızdan dolayı olabileceği gibi, sevdiğiniz insanın sizi görmek istememesinden de kaynaklanabilir. İşte Açelya Çiçeği bu duruma anlamı ile açıklıklık getiren bir çiçek! Açelya Çiçeği, yapmak isteyip de yapamadığınız, söylemek isteyip de söyleyemediğiniz özlem, sevgi, hasret gibi duygularınıza tercüman olur!

 

KIRMIZI LALE :

Aşkınızda "Lale Devri" Başlasın... Adeta şampanya kadehini andıran laleler, gökyüzüne dik bakan ve sağa-sola bükülmeyen en zarif çiçeklerden biridir. Sevgilinize kırımızı lale verdiğinizde bunun anlamlı "Aşkımı itiraf ediyorum, seni seviyorum" mesajını iletirsiniz.

 

PEMBE LALE :

"Sevgi Anlaşmak Değildir, Nedensiz de Sevilir..." şarkı sözünün aksine, sevgi ancak karşılıklı anlayışla daha güzel ve uzun soluklu yaşanır! Size sevgilerin en güzelini tattıran, anlayışıyla da ilişkinizin sağlıklı bir şekilde devam etmesini sağlayan sevgilinize Pembe Lale vererek, O'nun ne kadar anlayışlı biri olduğu mesajını verebilirsiniz! Pembe Lale, evlilik yıldönümü hediyesi olarak da eşinize verebileceğiniz en güzel çiçeklerden biri.

 

MOR LEYLAK :

İlk görüşte aşka inanır mısınız? Eğer cevabınız "Evet" ise, Mor Renkli Leylaklar işte bu ruh haline açıklık getiren çok güzel çiçeklerden biri. Aşkın en çarpıcı çiçeklerinden biri olan Mor Leylak ile, sevgilinize duyduğunuz aşkı dile getirebilirsiniz.

 

BEYAZ LEYLAK :

Beyaz Leylak, özellikle güzelliğine düşkün, bakımlı, şık olmaya özen gösteren bayanlara verilen bir güzel bir çiçek! Zira bu çiçeğin taşıdığı anlam da tam olarak budur. Beyaz Leylak Çiçeğinin taşıdığı anlam; "Güzelsin, hoşsun, dikkat çekicisin," Yeni tanıştığınız ve hoşlandığınız bir kıza güzel olduğu mesajını Beyaz Leylak ile gösterebilirsiniz.

 

NERGİS :

Bilgisiyle, birikimiyle, statüsüyle, mevkisiyle çok değer verdiğiniz birine saygınızı çiçeklerle göstermek istiyorsanız, "Saygı Sunma" anlamına gelen Nergis Çiçekleri mükemmel bir seçim olacaktır. Örneğin patronunuza, öğretmeninize, babanıza olan saygınızı göstermek için Nergis Çiçeği Hediye edebilirsiniz.

 

GELİNCİK :

En hüzün dolu çiçeklerden biri olan Gelincik Çiçeği, sevgiliye kavuşamamayı, ayrılığı simgeler. Eğer yaralı bir kalbe sahipseniz ve eski sevgilinizi hiç unutamadığınızı göstermek istiyorsanız, sevgililer gününde O'nun çalıştığı adrese Gelincik Çiçeği gönderebilirsiniz .

PAPATYA:

Papatya çiçeği temiz sevgi anlamını ifade eden papatyalar aynı zamanda bolluk ve sıhhat anlamlarını da ifade eder. Sevginin en masun ifadesi papatyanın Anavatanı Türkiye'dir. En büyük özelliklerinden biri her sapında bir tane olmasıdır.

 Temizliğin, doğallığın simgesi olan papatyalar en güzel duygular ile ‘seni seviyorum’ demenin sözsüz bir yoludur. Canlılık, yenilenme ve ayrıca bolluk anlamına gelen papatyalar sadece sevgiliye sunulmak için değildir. Anneler günü hediyesi tercihlerinde hangi çiçeği alabilirim sorusunun cevabı da kesinlikle papatyalardır. Bizi karşılıksız olan sevip her daim yanımızda olan annelerimize ‘seni tüm kalbimle seviyorum’ mesajınızı iletecek olan papatyalar muhteşem kokuları ile de bulundukları ortamın havasını değiştireceklerdir.

Çiçekler hoş kokularıyla oldukları kadar, anlamlarıyla da insanları büyülemeye devam ediyor. Çiçekler aynı zamanda insan oğluna bahşedilen en estetik armağan.

Etiketler : , , , , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.