Hareketsiz Kalınca Fark Ettiler

Hareketsiz Kalınca Fark Ettiler

Denizli ilinin Sarayköy ilçesinde, ayakları çamura saplandığı için kıpırdayamayıp sıcakta 2 gün boyunca mahsur kaldığı ortaya çıkan sokak köpeği, itfaiye ekipleri tarafından kurtardı.

A+A-

 

Olay, Sarayköy ilçesi Duacılı Mahallesi'nde meydana geldi. Sokakta bir köpeğin çamura saplanarak, mahsur kaldığının farkına varan vatandaşlar hemen itfaiye ekiplerini arayarak yardım talep ettiler.

İhbarı alan Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'nın arama kurtarma birimi, hemen köpeğin olduğu kanala gitti. İki gün evvel su kanalının yanındaki çamura saplandığı ortaya çıkan ve bunun yanında sıcak hava sebebi ile kötü durumda olan sokak köpeğini kurtarmak için itfaiye çalışmalar başlatıldı.

Çamuru Yumuşattılar

Köpeğin saplanmış olduğu çamur alana evvela hortum ile su tutan itfaiye ekibi, çamurun yumuşaması için uğraştı. İtfaiye ekibindeki görevliler, kurtarma çalışmalarını yaparlarken susuz kalmış olan sokak köpeğine de su vermeyi ihmal etmediler. İtfaiye ekibi, çamuru yumuşattıktan sonra köpeğin vücuduna halat sarıp onu mahsur kaldığı yerden çıkardılar. Daha sonra köpeğin çamura bulanmış olan vücudu su ile yıkanarak temizlendi. Yiyecek verilmiş olan köpek kendine gelince de doğaya salındı.

Olaya şahit olan çevre sakinleri, köpeğin uzun zaman öyle kaldıklarını fark ettiklerinde yanına gittiklerini, köpeğin çamura saplandığı için çıkamadığını fark ettiklerini, durumu acil bir şekilde itfaiye ekiplerine bildirdiklerini ve köpeğin kurtarılmasına çok sevindiklerini ve derin bir nefes aldıklarını dile getirdiler.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.