Hasta Haklarını İlk Ağızdan Dinlediler

Hasta Haklarını İlk Ağızdan Dinlediler

Tıp Öğrencileri Birliği İnsan Hakları ve Barış Çalışma Kolu üyeleri hastalara hakları ile alakalı bilgilendirmede bulundular.

A+A-

Türk Tıp Öğrencileri Birliği (Turkmsic) Uluslarası Tıp Öğrencileri Birliği (IFMSA)’ ne bağlı olan ve Dünya Sağlık Örgütünün de tanımış olduğu Türkiye’deki en büyük Tıp Öğrencileri Birliği. 77 yerelde 30 binden fazla üyesi bulunan birliğin temsilcilerinden biri de Pamukkale Tıp Öğrencileri Birliği. 

 

Tıp Öğrencileri Birliği İnsan Hakları ve Barış Çalışma Kolu Eş Direktörü Ayşe Özkan etkinlik ile alakalı bilgilendirme yaptı. Pamukkale Tıp Öğrencileri Birliği olarak kendilerinin her sene fakültede ve şehirde değişik etkinlikler, konferanslar ve eğitimler yaptıklarını, amaçlarının tıp öğrencileri olarak hem kendilerini hem çevreyi hem de toplumu geliştirmek ve bilinçlendirmek olduğunu, 16 Ekim Salı günü de yine bu hedefle yola çıkıp hemen hemen her yıl düzenledikleri Hasta Hakları Farkındalık etkinliğini gerçekleştirdiklerini ifade etti.

 Farkındalık Oluşturdular

Eş Direktör Buse Orakoğlu da etkinliğin hedefine eriştiğini ifade ederek Üniversite hastanesinin Hasta Hakları birimiyle iletişime geçip kendilerine broşür temin edilmesinde aracı olduklarını, etkinliğe katılan 25 tıp öğrencisiyle beraber hastane çevresindeki hasta ve hasta yakınlarına ortalama olarak 300 tane broşür dağıtarak farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını, etkinliğin amacının hastalara hak ve sorumlulukları ile alakalı bilgilendirme yapıp sağlık alanında meydana gelen bazı olumsuzlukların önüne geçebilmek için bir adım atmak olduğunu ifade etti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.