Hayata Dokunuş Derneği Kerem Bebek İçin Buluştu

Hayata Dokunuş Derneği Kerem Bebek İçin Buluştu

Hayata Dokunuş Derneği Kerem Bebek İçin Buluştu

A+A-

Suriye'de kuşatma altındaki Doğu Guta'nın simgesi haline gelen Kerim bebeğin yürek burkan hikayesi günlerdir konuşuluyor.

 

Dünya Kerim bebek için adeta seferber oldu. Kuşatma altındaki bölgede yaşam mücadelesi veren Kerim bebek, savaşın çirkin yüzüyle henüz bir aylıkken tanıştı.

 

İçerisinde doğmuş olduğu savaş, onu henüz bebekken annesinden kopardı. Sadece annesinden koparmakla kalmayıp tek gözünü de aldı ellerinden.

 

Dayatma bir hayatın parçası olarak dünyaya gelmek herkes gibi onunda isteyeceği son şeydi. Çocukların, kadınların yaşlıların ve mazlumların her daim yanında olmak da herkesin yapabileceği bir iş değildir.

 

Kerim bebek gibi nice bebeğin sabahları gözlerini bomba sesleriyle açmasına sebep olanların, karşısında dimdik ayakta durmaktadır marifet.

 

“Elimizden ne gelir ki” düşüncesiyle yaşayan birçok insan varken çevremizde, sadece yaşamış olduğu bölgeyi değil tüm dünya çocuklarını düşünen insanların da olması, elbette ki insan fıtratında ezelden beridir var olan merhamet duygusunun yok olmadığının ispatıdır.

 

Tüm dünyadan yavaş yavaş Kerim bebek için tepkiler gelmeye başladığı sırada kuruluşunun temelinde merhamet tohumlarının yeşerdiği Hayata Dokunuş Derneği Gençleri de farkındalık adı altında sol gözlerini kapatarak fotoğraf çektiler.

 

Bir olmanın tek olmaktan üstün olduğu mantığı ile ilerlemekte olan Hayata Dokunuş Gençleri, sadece ellerinin uzandıkları yerlere değil gönüllerinin erişebildiği her yere yardım elini hem bedenen hem de kalben uzatıyor.

 

Savaş denen acı gerçeğin alışılmış tavrını sergileyip umursamaz davrananlara inat tüm dünya çocukları için çabalıyor ve emek sarf ediyorlar.

 

“DÜNYADA Kİ TÜM ÇOCUKLAR MUTLU OLSUN” pankartı açıp sadece bir milletin ve bir ırkın akıbetinin iyi olmasını değil tüm insanlığının iyiye gitmesini istediklerini ve bunun için ne kadar çabaladıklarını bir kez daha gösterdiler.

 

4 farklı dilde “KERİM BEBEK” yazılı pankartlar açarak da hangi dilde telaffuz edilirse edilsin bütün çocukların eşit haklara sahip olduğu gerçeğini de dile getirmiş oldular.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.