Haydi Çocuklar Tiyatro Şenliğine!

Haydi Çocuklar Tiyatro Şenliğine!

Pamukkale Belediyesi, aralarında ilk kez tiyatroyla tanışacak çocuklarında bulunduğu 22000 dolayında ilköğretim okulu öğrencisine ücretsiz tiyatro oyunu sergileyecek.

A+A-

Pamukkale Belediyesi ücretsiz kültür hizmetlerine bir yenisini ekliyor. Belediye, Nasrettin Hoca Müzikli ve Dans Çocuk Tiyatrosuyla kapılarını minik tiyatro severlere açıyor.

Belediye sınırlarındaki 50 okulda, çocuklar tiyatroya doyacak. Çocuklar hem tiyatronun büyüsüne keşfedecek hem gülecekler hem de düşünecekler. Tiyatro etkinlikleri ise köyden mahalleye dönüşen yerleşim birimlerinde birkaç gün içinde başlıyor. Yaklaşık 45 dakika süren oyunda Nasrettin Hoca anlatılıyor. Sanat Yönetmenliğini Malik Ulusman’ın yaptığı  oyunda, Pamukkale Belediyesi Mobil Etkinlikler ve Kültür Aracı Oyunu ekibinde yer alan tiyatro oyuncuları sahne alacak. Oyunla, Türk Halk kahramanı güldürü ustası Nasrettin Hoca, yeni nesile tiyatro aracılığıyla tanıtılacak.

Nasrettin Hoca Oyunu, dilden dile, ülkeden ülkeye ulaşmış, bugünün insanına göndermeleri olan fıkralardan esinlenerek tiyatroya taşındı. Oyunda var olanın değerinin bilinmesi, körü körüne inatlaşmanın ne tür kayıplara yol açtığı müzik ve danslar eşliğinde keyifli bir hikayeyle çocuklara sunulacak. Çocuklar, Nasrettin Hoca oyununu izlerken hem düşünecek hem de gülecekler. Böylece tiyatronun keyfini çıkarıp onun büyüsüne kapılacaklar.

     

Pamukkale Belediyesi Mobil Etkinlikler ve Kültür Aracı Oyuncu Ekibi, 2 ay sürecek etkinlik öncesinde Başkan Hüseyin Gürlesin’i makamında ziyaret etti. Oyunda giyecekleri kostümlerle gelen oyuncular renkli görüntülere sahne oldu.

Oyunun başlangıç aşamasında 183 seans olarak planlandığını kaydeden Başkan Gürlesin, ‘Pamukkale Belediyesi olarak benze etkinliklerimiz artarak devam edecek. Hem eğlenceli ortam sunmak hem de kültürümüzü yaşatmak adına böyle bir etkinliği düşündük. Nasrettin Hocamızı bütün okullarda öğrencilerimizle buluşturacağız. 50 okulda 22000 öğrencimizle tiyatroyla bir araya geleceğiz ve onlara Nasrettin Hocayı tiyatroyla anlatacağız. Çocuklarımızın velilerini de aynı ortama bekliyoruz. Okullarda ve salonlarda bu etkinliği doya doya yaşatmak istiyoruz. Seçim öncesi söylemiştik, Pamukkkale’de yaşamak ayrıcalık olacak demiştik. Bu oyunla çocuklarımız ayrıcalığı yaşayacak. Kültürün her alanında mobil aracımızla hizmeti vatandaşlarımızın ayağına kadar götüreceğiz. Ben şimdiden etkinliğimizin hayırlı olmasını temenni ediyorum’ dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.