Hayırsever Çiftten Özel Çocuklar İçin Bağış

Hayırsever Çiftten Özel Çocuklar İçin Bağış

Down sendromlu çocuklar ile zihinsel engellilerin eğitim gördüğü Polis Amca Özel Eğitim Uygulama Merkezi'ne, hayırsever Mehmet Selçuk ile Zeynep Selçuk çifti, 600 bin lira harcayarak ek bina yaptırdı.

A+A-

Geçen yıl içinde başlanan ve tamamlanan ek bina törenle hizmete açıldı. AK Parti Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, hayırseverler Mehmet Selçuk ile Zeynep Selçuk, öğrenciler ve davetliler törene katıldı. Hayırsever Mehmet Selçuk, engellilerin eğitim gördüğü okula ek bina yaptırmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

 

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, hayırseverlerin okullara verdiği desteğin üst seviyede olduğunu belirterek, "Daha çok okullara atölyelere ihtiyacımız var. 2007 yılında göreve geldiğimde bir elin parmağı kadar okul öncesi eğitim kurumumuz vardı. Milletvekillerimizin, belediye başkanlarımızın ve hayırseverlerimizin desteklerini alarak bu sayıyı 68 yükselttik. Biz daha da çok çalışmak zorundayız. Hayırseverlerimizin katkıda bulunacağı bir tek tuğlaya dahi ihtiyacımız var. Bu öğrencilerimizin iyi yetişmesine katkı sağlıyorlar. 10 aylık dönemde ilimizde hayırseverlerimiz eğitime 35 Milyon lira katkı sağladı" dedi.

 

Konuşmaların ardından merkezin semazen ekibinin gösterisi ilgiyle izlendi. Öğrencilerin yaptığı ay-yıldız figürü, beğeni topladı. Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru hayırsevere eğitime yaptıkları katkılardan dolayı plaket verdi.

 

Toplam 800 metrekare alanda yapılan ek bina, 600 bin liraya mal oldu. Binada, 9 atölye, 9 sınıf, veli bekleme odası, öğretmen odası, idari oda, revir ve diğer birimler yer alıyor

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.