Hayme Hatun'da Farkındalık Defilesi

Hayme Hatun'da Farkındalık Defilesi

Denizli Büyükşehir Belediyesi Hayme Hatun Anaokulu öğrencileri ‘Eko okul’ etkinliği çerçevesinde öğretmenleri ile beraber atık malzemelerden tasarlamış oldukları giysileri defilede tanıttılar.

A+A-

Sürdürülebilir Kalkınma

Okul bahçesinde organize edilen defileye öğrenci velilerinden büyük ilgi geldi. Minik öğrencilere çevre bilinci, çevre yönetimi ve sürdürülebilir kalkınma eğitimi vermek amacı ile okul olarak ‘’Eko okul’’ projesi sürdürdüklerini ifade eden Denizli Büyükşehir Belediyesi Hayme Hatun Anaokulu Müdürü İlkay Şahin Çağırıcı, okulun bu proje çerçevesinde yapmış olduğu çalışmalar ve verdiği çevre bilinci eğitimi ile çevreye duyarlı okulu simgeleyen, uluslararası düzeyde tanınan ve saygınlığı olan “yeşil bayrak” sahibi olduğunu, eko okul konusunun “Su” olduğunu, sınıflarda öğrencilere suyun önemi, evlere nasıl ulaştığı, nasıl tasarruf edildiği, çocuklara düşen görevlerin neler olduğunun hem öğretici hem eğitici şekilde bilgilendirildiği, bu sene 4.sü organize edilen “su temalı” eko okul şenliğini yaptıklarını ve şenlikte velilerin katılımı ile çeşitli yarışmalar, her gün farklı standlar, drama gösterileri, su temalı defileler, ritim grupları yer aldığını dile getirdi.

Okulda atık malzemelerden yapılan kıyafetlerin tanıtımının yapıldığı defile de büyük bir ilgi gördü. 4 gün devam eden “Eko Okul Şenliğimiz” süresince çocuklar ve veliler eğlenceli vakit geçirdiler.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.