Hayri Dev’in İsmi Ölümsüzleşiyor

Hayri Dev’in İsmi Ölümsüzleşiyor

Denizli Büyükşehir Belediyesi, UNESCO’nun Yaşayan İnsan Hazinesi seçtiği, 3 telli cura ustası Hayri Dev'in ismini taşıyan Hayri Dev Kültür Merkezi'ni bitirdi.

A+A-

Çevre düzenleme ve peyzaj çalışmaları süren Hayri Dev Kültür Merkezi, 2.100 metrekarelik kapalı alan içinde inşa edildi. Tesiste 200 kişi kapasiteli konferans salonu, 3 tane atölye, 1 müzik odası, kafeterya, 450 kişi kapasiteli kapalı düğün salonu ve 350 kişi kapasiteli açık düğün salonu yer almakta. Bölgenin sosyal ve kültürel anlamda gereksinimini giderecek komplekste Denizli'nin unutulmayacak değeri Hayri Dev'in tanıtılarak, eserlerinin gelecek nesillere aktarılacağı Hayri Dev Odası da bulunmakta. Tesisle geçen günlerde yaşamını yitirmiş olan dünyaca ünlü Denizlili sanatçı Hayri Dev'in ismi de yaşatılacak.

 

Büyükşehir Konservatuarı'ndan emekli oldu

 

Başkan Osman Zolan, Hayri Dev'i kaybetmenin üzüntüsü içinde olduklarını, kendisine Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun dileklerini iletti ve  Hayri Dev’in yalnızca Denizli için değil Türkiye ve dünya için de önemli biri olduğunu, onun yaşayan bir hazine olduğunu, Hayri Dev'in Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı'nda usta öğretici kadrosunda çalıştığını ve ordan emekli olduğunu, şimdiyse Çameli’de adına bir kültür merkezini yaptıklarını,  sağlığında temelini beraber attıklarını ve inşaatı kendisinin de takip ettiğini ifade etti.

 

“O’nu asla unutmayacağız”

 

Hayri Dev'in ismini yaşatacak olan merkezin bittiğini, çevre düzenleme çalışmalarından sonra hizmete açılacağını söyleyen Başkan Zolan, Çameli ve Denizli’nin ismini son nefesine dek tüm dünyaya ulaştıran büyük ustanın adının yaşatılacağını, o’nu asla unutmayacaklarını sözlerine ekledi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.