HDP'ye Terör Operasyonu

HDP'ye Terör Operasyonu

HDP Eş Başkanları Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ile Sırrı Süreyya Önder ve 11 Milletvekili Gözaltına Alındı

A+A-

HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ gözaltına alındı. HDP'li milletvekillerinden Nursel Aydın, Sırrı Süreyya Önder, Selma Irmak, Ziya Pir, Mehmet Ali Aslan, Ferhat Encü, Gürser Yıldırım, Abdullah Zeydan, İdris Baluken ve Leyla Birlik de gözaltına alındı.

Güvenlik güçlerinin gerçekleştirdiği terör operasyonu kapsamında HDP Eşbaşkanı Figen Yüksekdağ'ın Ankara'daki evinde ve Selahattin Demirtaş'ın Diyarbakır'daki evinde arama yapılıyor.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü terör soruşturması çerçevesinde, daha önce çağrılmasına rağmen ifadeye gitmediği gerekçesiyle Ankara'daki evinde gözaltına alındı.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen terör soruşturması kapsamında Diyarbakır'daki evinde gözaltına alındı.

Öte yandan HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in Ankara'da gözaltına alındığı belirtildi.

HDP GENEL MERKEZİNDE MYK TOPLANTISI

HDP genel merkezinde İdris Baluken, Mithat Sancar ve Aysel Tuğluk gibi isimler durumu değerlendirmek için MYK toplantısı gerçekleştirdi. Polis HDP genel merkezine terörle mücadele polisleri tarafından baskın düzenlenerek toplantı sona erdirildi. Genel merkez boşaltılıyor.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI: 11 MİLLETVEKİLİ GÖZALTINDA

İçişleri Bakanlığı'ndan HDP'li Milletvekillerine yönelik operasyonla ilgili resmi açıklama geldi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, 11 milletvekilinin gözaltına alındığı duyuruldu.


 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.