Hedef;İstihdam ve İhracat

Hedef;İstihdam ve İhracat

Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan Ticaret Odası Salonunda gazetecilerle kahvaltılı basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu

A+A-

Ticaret Odası Yönetim Kurulu üyeleri Denizli’de faaliyet gösteren basın mensuplarıyla bir araya geldi. Burada konuşan Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, istihdam ve ihracatın arttırılmasına yönelik çalışmaların yoğun bir şekilde devam edeceğini belirtti.

Ticaret Odası’nda düzenlenen toplantıya Ticaret Odası yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra basın mensupları da katıldı. Burada konuşan Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, ihracatın ve istihdamın arttırılabilmesi için ellerinden gelen çabayı göstereceklerini belirtti. Erdoğan açıklamasında, “Bugün göreve gelmemizin 144. gündeyiz geldiğimiz günden bu yana yoğun program içerisindeyiz. En azından 1 ayda bir sizlerle bir araya gelmek istiyoruz. Üyelerimize ziyaretlerimiz sürüyor. Esnaf, tüccar ve ihracatçılarımızı ziyaret ederek, konuları ele alıyoruz. Esnaf ziyareti konusunda da tüm Türkiye’ye örnek olduk. İç piyasada canlılık oluşsun diye girişimcilik eğitimlerimiz sürüyor. 2 binin üzerinde başvuru oldu. Bu yıl içinde 780 girişimci arkadaşımızın iş kurmasını hedefliyoruz. Cumhurbaşkanımız istihdam konusunda çalışmalar yapıyor. Biz de bu doğrultuda çalışmalarımız sürüyor. Eğitim kurumu gibi eğitimlerimiz sürüyor. Her gün ortalama 60-70 kişiye eğitimler veriyoruz. Milli Eğitim ve İş Kurla beraber yalıtım konusunda yetişmiş elemanlar kazandırmayı planlıyoruz.

Eğitim kurumları gibi çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Geçtiğimiz hafta 2 genel müdürümüzü ilimizde ağırladık. Lise ve dengi, yüksekokul mezunu kardeşlerimizin üretime kazandırılması konusunda çalışmalar yaptık. Model tasarım ve grafik eğitimlerine başladık. 30 kardeşimizi burada yetiştirdik. İstihdamlarının sağlanması için elimizden geleni yapacağız. İhtiyaç olan sektörleri belirleyeceğiz. O sektörlere istihdam sağlanması için eğitimler vereceğiz. İhtiyaç olan sektörlere nitelikli elemanların yetişmesini sağlamak istiyoruz. Yurt içi ve dışı fuar organizasyonları üzerinde hassas duruyoruz. Hükümetimizin de politikası budur. İstihdam ve ihracatı artırma konusunda çalışmalarımız deva edecek.

Yurt dışı organizasyonlara katılımlarımız devam edecek. Önümüzdeki günlerde Dubai ,Tayvan ve Lübnan ziyaretlerimiz olacak. Yurt dışı gezilerimizi şartlı olarak yapıyoruz. Bu ziyaretlerde biz ürettiklerimizi anlatıyoruz. Ticaret gerçekleştiriyoruz. GEKA ile birlikte ihracat yapmak isteyenlere önümüzdeki günler içinde eğitimler düzenleyeceğiz. Bu çalışmamız bu ay başlayacak. Kadınlarımızın iş hayatında daha etkin olabilmeleri için eğitimler vereceğiz. Kadınlarımızın finansa daha kolay ulaşabilmesi için Avrupa İmar Bankasıyla toplantılar düzenleyeceğiz. Türkiye Bankalar Birliği uzmanlarını Denizli’ye getirerek karekodlu çek ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapacağız. Cumhurbaşkanımızın TOBB’da yapmış olduğu milli istihdam seferberliğine yönelik çalışmalarımız sürüyor. Kimsenin işsiz kalmasını istemiyoruz. Bu konuda özel çalışma yapacağız. İşadamlarına çağrı yapmak istiyorum. Huzur ve güvencinin artması istihdam ve yüksek gelirden geçer. İşsiz kardeşlerimize yönelik biz sahip çıkacağız” dedi.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.