Hem Girişimci Hem Usta Oldular

Hem Girişimci Hem Usta Oldular

Hem Girişimci Hem Usta Oldular

A+A-

Denizli Ticaret Odası’nın ortak kurumlarla 1 yıl boyunca yürüttüğü Avrupa Birliği fon destekli Öğrenmeyi İnşa Ediyoruz Projesi, katılımcılara sertifikalarının verildiği törenle sona erdi. Kursiyerlere, proje boyunca katıldığı her eğitim için sertifika verildi. Birçok kursiyerin 6 sertifika aldığı projenin finalinde konuşan Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, “Bu kurslara katılan vatandaşlarımızın bundan sonra da yanlarında olacağız. İşlerini kurma aşamalarında ve sonrasında desteğimizi esirgemeyeceğiz” dedi.

Denizli Ticaret Odası’nın Avrupa Birliği fon desteği ile Hayat Boyu Öğrenmenin Desteklenmesi Projesi kapsamında gerçekleştirdiği Öğrenmeyi İnşa Ediyoruz Projesi, planlandığı gibi 1 yılda tamamlandı. 180 bin Euro bütçeli projede Milli Eğitim Bakanlığı’nı temsilen İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve birimleri, İŞKUR ve KOSGEB İl Müdürlüğü Denizli Ticaret Odası’nın ortaklarıydı.

Projenin kapanış ve sertifika töreni Dedeman Otel’de gerçekleştirildi. Törene Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, DTO Meclis Başkanı Hüseyin Memişoğlu, DTO Yönetim Kurulu ve Meclis üyeleri, Milli Eğitim Müdürlüğü’nü temsilen İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Bolat Ferhat Arıkan, İŞKUR İl Müdürü Fatih Işık, KOSGEB İl Müdürü M. Oğuz Kılınç ve kursiyerlerle aileleri katıldı.

ERDOĞAN: EĞİTİME BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ

Sertifika töreninde konuşan Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, bilginin çağımızın en değerli sermayesi olduğunu belirterek, oda olarak eğitime büyük önem verdiklerini, sektörlere kalifiye eleman kazandırmak için çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Erdoğan, “Öğrenmeyi İnşa Ediyoruz projesi kapsamında 25-64 yaş aralığında aktif istihdamın dışında kalan 68 işsiz veya emekliye, ısı ve su yalıtımcılığının yanı sıra girişimcilik eğitimleri de verildi. Proje kapsamında Meslek Yeterlilik Kurumu ile işbirliği halinde iki seminer ve Mesleki Yeterlilik Kurumu Uzmanlarının katılımıyla bir bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Kursiyerler eğitimlerin yanı sıra bu seminerlere de katılarak belge alma hakkı kazandı. Bu kursiyerlerimiz şimdi eğitimini aldıkları yalıtım alanında sektörde çalışabilecekleri gibi, aynı zamanda girişimcilik eğitimlerini tamamladıkları için iş kurarken 50 bin TL hibe ve 100 bin TL faizsiz kredi desteğinden de faydalanma imkanı elde etmişlerdir. Öğrenmeyi İnşa Ediyoruz Projesi kapsamında önemli bir organizasyona daha imza attık. İlimizde ilk kez düzenlenen Denizli 1. Öğrenme Şenliğinde hayat boyu öğrenme yaklaşımı pekiştirildi. Odamız hizmet binası önünde gerçekleşen 3 gün süreli şenlik boyunca tüm ilçelerimizin Halk Eğitim Merkezleri stantlar açtı. İlçelerimize özgü bazıları yok olmaya yüz tutmuş el sanatları, bu şenlik boyunca tanıtıldı” dedi.

ERDOĞAN: BUNDAN SONRA DA YANLARINDA OLACAĞIZ

Denizli Ticaret Odası olarak bu projenin haricinde de eğitimler verdiklerini belirten Erdoğan, “Odamız tarafından 2017 yılında toplam 1200 kişiye girişimcilik eğitimi verilmiştir. Odamızın en üst katını bir atölyeye dönüştürdük. Burada tekstil sektörümüzün ihtiyaç duyduğu kalifiye eleman açığını gidermeyi amaçlıyoruz. Burada 6 ay süreli Tekstil Moda Desen Tasarım Kursu düzenledik ve tekstil sektörüne yetişmiş 30 eleman kazandırdık. Bu kursiyerlerimizin tasarımlarını Kasım ayı içerisinde düzenleyeceğimiz bir defilede sergileyeceğiz. Biz eğitim verdiğimiz vatandaşlarımızın iş kurma aşamalarında ve sonrasında yanlarında olmaya ve destek vermeye devam edeceğiz” dedi.

1 KURSİYERE 6 BELGE VERİLDİ

Daha sonra Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan ve protokol üyeleri tarafından katılımcılara sertifikaları verildi. 1 yıllık proje kapsamında yapılan tüm eğitim ve seminerlere katılan birçok kursiyer aynı anda 6 sertifika ve katılım belgesi aldı.

 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.