Hemen Tıkla İndir

Hemen Tıkla İndir

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, vatandaşların "Haksız Fiyat Artışı Şikayet Bildirimi Mobil Uygulaması"nı kullanıp, fiyatlarında anormal yükselişler gözlemledikleri ürünleri kolayca şikayet edilebileceğini açıkladı.

A+A-

Döviz kurundaki meydana gelen artışı bahane edip, kur artışından etkilenilmemesine rağmen fiyat artışı yapan firmalar ve ürünler, artık Ticaret Bakanlığı'nın yayınladığı uygulamayla şikayet edilebilecekler. Ticaret Bakanı Pekcan yapmış olduğu açıklamada ayrıca, 5 bin 981 firma tarafından üretilen 82,660 ürünün inceleme altında olduğunu ifade ederek, bu firmalardan 382'sine ait 6,446 ürünle ilgili haksız fiyat artışı belirlendiğini dile getirdi.

Pekcan, Fahiş fiyat artışları ile alakalı olarak Alo 175 Tüketici Danışma Hattı, Bakanlık, CİMER ve AKİM'e yapılan başvuruları anımsatarak, şikayetlerin daha hızlı ve daha kolay ulaştırılması amacıyla mobil uygulamayı kullanıma sunduklarını ifade etti.

Şikayet süreci Böyle işliyor

Uygulama marketlerinden indirilebilecek olan şikayet uygulamasıyla vatandaşlar, ayrıca çektikleri fotoğrafları da sisteme yükleyebilecek. Tüm şikayetler, bulunulan ilin Ticaret Bakanlığı Müdürlüğü'ne yönlendirilecek. Müdürlük gerekli işlemleri yapacak, vatandaş da süreci adım adım takip edebilecek. Gerekli incelemelerde haksız fiyat artışı olabileceği düşünülen şikayetler, Bakanlık bünyesindeki Reklam Kurulu'na ulaştırılacak. Bu kuruldan çıkacak karara göre de yaptırımlar uygulanacak.

Uygulamayı hemen indirin

Android için TIKLAYINIZ

İOS ( Iphone) için TIKLAYINIZ

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.