Herkesin Beklediği Teknoloji

Herkesin Beklediği Teknoloji

Teknolojinin büyük ölçüde gelişmesine rağmen, batarya teknolojisi bu ilerlemeye ortak olamadı. Bu sorun ile alakalı Cornell Üniversite'sindeki bilim insanları, bir araştırma yaptı.

A+A-

Teknolojik alet kullanıcıları, aylar içerisinde ömrü kısalan hatta bozulan bataryalar ile alakalı oldukça şikayet ediyorlar. Bu şikayete çözüm üreten Cornell Üniversite'sinden bir ekip, batarya ömrünü nasıl uzatacağı ile alakalı bir araştırma yaptı.

Pil ömrü ile alakalı ise kullanıcılar ile bazı anketler yapıldı. Bu konu üstünde önceden de düşünen Google, enerji tüketimini ayarlamak için yapay zekaları kullanma yolunu seçti. Bunun yanında diğer şirketler de Güneş enerjisi ile çalışan telefonlar ürettiler.

SANİYELER İÇİNDE ŞARJ

Cornell Malzeme Bilimi ve Mühendisliği'nde görev alan Profesör Ulrich Wiesner ve diğer araştırmacılar, 3D dönel yapılı bir batarya yapmaya çalıştılar. Ekibin açıklamasına göre yeni batarya sistemi, hızlı alınan elektrikten olumsuz bir şekilde etkilenmeden güç kapasitesini en yukarı taşıyacak ve saniyeler için şarj tamamen dolacak.

Devrim niteliğinde olacak bu çözüm, telefonlar için gerçekten büyük bir atılım sağlıyor. Ekip, kusurlarına rağmen şimdiden bu sistem için bir patent başvurusunda bile bulundu. Cornell Üniversitesi, ABD Enerji Bakanlığı ve Ulusal Bilim Vakfı'nın da desteği ile araştırmalarını sürdürecek.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.