HES Kodu Nedir? Nasıl Alınır? Ne İşe Yarar?

HES Kodu Nedir? Nasıl Alınır? Ne İşe Yarar?

Son günlerin daha fazla gündeme gelen HES Kodu Nedir? Nasıl Alınır? Ne İşe Yarar? Tüm detaylar haberimizde.

A+A-

HES KODU NEDİR?

Gündemimize Mayıs ayında koronanın en yoğun olduğu günlerde giren Hayat Eve Sığar programı son dönemde çok işlevsel hale geldi. Öncelikle Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, seyahat edeceklerin HES kodu ile seyahat edebileceğini açıklamıştı. Hayat Eve Sığar uygulaması ile alınacak, tek seferlik kod sayesinde vatandaşların nereye gideceği, kimlerle yolculuk yapacağı kayıt altına alınacak ve birilerinde hastalık tespit edildiği takdirde o yolculukta bulunan herkesin durumu kontrol altına alınmaya çalışacaktı. HES kodu şimdilerde sınava girerken bile talep ediliyor.

HES KODU NASIL ALINIR?

HES kodu, Hayat Eve Sığar uygulaması üzerinden ‘HES kodu işlemleri' bölümüne girilerek alınabiliyor.

HES Kodu ayrıca SMS yöntemiyle de alınabiliyor. Kısa mesaj ile HES kodu almak için, HES yazıp aralarında boşluk bırakılarak sırasıyla; TC kimlik numarası, TC kimlik seri numarasının son 4 hanesi ve paylaşım süresi (gün sayısı olarak) yazılır ve 2023'e SMS olarak atılır.

HAYAT EVE SIĞAR UYGULAMASI NEDİR, NASIL ÇALIŞIR?

Telefonla corona virüsü vaka takibine olanak sağlan Hayat Eve Sığar Uygulaması üç operatör ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) iş birliğiyle ortaya çıktı.

Uygulamadan HES kodu alabilir ve kendi bulunduğunuz yerdeki korona virüs yoğunluğunu görebilirsiniz. Uygulama ile ayrıca HED kodunu sorgulayabilir, ihbarda bulunabilir ve korona riskini hesaplayabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.