Honaz’da Kiraz Toplamama Kararı

Honaz’da Kiraz Toplamama Kararı

Denizli ilinin Honaz ilçesinde kiraz üretimi yapan çiftçiler 2 gün kiraz toplamama kararı aldılar.

A+A-

Honaz İlçesinde iki günlük kiraz toplamam kararı ile alakalı İsmet Yılmazer Facebook hesabından bir paylaşım yaptı. Açıklamasında Yılmazer, kiraz üreticisi her sene olduğu gibi bu sene de fiyatı yarıya indirip çiftçileri destekleyen tüm ihracatçı firmalara tüm üreticiler adına teşekkür edildiği, Honaz kiraz üreticileri olarak bu koşullarda ürün hasat etmenin bir anlamı olmadığı ve bu yüzden 2 gün kiraz hasat etmeme kararı alındığı, bu karara destek veren tüm çiftçilere teşekkür ederek katılımlarını beklediklerini dile getirildi...

Ayrıca Sosyal medya ağı Facebook’ta “Kiraz Diyarı Honaz” sayfasında da “Sevgili Honazlı Çiftçiler ihracatçı firmaların bir gün içinde fiyatları yarıya indirmelerinden dolayı 2 gün hasat yapmama kararı alıyoruz. Destek olun ki birlikten kuvvet doğar. Unutmayın birlik olmazsak istedikleri fiyata alım yapacaklar.” Şeklinde bir paylaşım yapıldı.

Destek Ve Eleştiri

Yapılan bu iki paylaşımın altına destek ve eleştiri mesajları yağdı. Tamer Tümbek isimli kullanıcı: “Çok yerinde bir karar bence . O firma görünümlü soygunculara karşı çok iyi olur.” Diyerek eylemi desteklerken; Mahsun Çavuş adındaki Facebook kullanıcısı “Neden düştü acaba dolar düştü de bizim mi haberimiz yok” diyerek bu durumu sorguladı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.