Honaz’da Korkutan Yangın

Honaz’da Korkutan Yangın

Alınan bilgilere göre hemen hemen 1 saat evvel Honaz - Karateke'de başlayan ve yayılan orman yangınına itfaiye ekipleri tarafından müdahale edildi.

A+A-

Yazın kavurucu sıcaklarının en büyük tehlikesi elbette orman yangınları. Kimi zaman bilinçsiz atıklardan kimdi zaman kundaklamadan kimi zaman doğal olaylardan çıkan yangın bugün de Denizli’yi korkuttu.

 

Honaz – Karateke’de başlamış olan yangının sarp arazide çıktığı ve bu yüzden yangına itfaiye birimlerinin  ulaşma noktasında zorluk çektikleri ve bu yüzden yangının yayılıp devam ettiği ifade edilmişti. Honaz İtfaiye ekipleri ile beraber Büyükşehir İtfaiye ekipleri de yangına ulaşabilmek için harekete geçtiler. Ayrıca yangın olan bölgeye çok sayıda çevre sakininin de gittiği ve yangın söndürme çalışmalarına yardım ettikleri ifade edildi.

 

Yangın Helikopterleri İle Anında Müdahale

Araçların erişim güçlüğü çektiği yangın bölgesine, Orman Bölge Müdürülüğü'ne ait olan yangın helikopterlerinin sevk edildiği ve bu arada iş makinelerinin de hazır  bir şekilde bekletildiği belirtildi. İş makineleri ile beraber çevre sakinleri ve köylülerde yangın söndürme çalışmalarına katılıyor.

 

Korkulan Olmadı

Alınan son bilgilere göre saat 11.00 sularında başlamış olan yangın, saat 13.00 sularında yangın helikopterinin zamanında müdahale etmesi ile daha da fazla büyümeden söndürüldü.

 

 Yangının söndürülmesi ile çevrede ikamet eden vatandaşların rahat bir nefes aldığı ifade edildi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.