Honaz’da Yağlı Güreş Zamanı

Honaz’da Yağlı Güreş Zamanı

Cumhuriyetin kuruluşunun 95. Yıldönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Honaz ilçesinde yapılacak Honaz Geleneksel 43. Yağlı Pehlivan Güreşleri'nin hazırlıkları bitti.

A+A-

Türkiye'nin en mühim kiraz üretim merkezleri arasında olan ve son dönemlerde sanayi ve eğitim alanında da mühim aşamalar kat etmiş olan Honaz ilçesinde hafta sonu Yağlı Pehlivan Güreşleri gerçekleştirilecek. Honaz Belediyesince bu sene 43. yapılacak olan Honaz Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı gününde yapılacak.

Pınarbaşı Mesireliği Göz mevkiinde organize edilecek olan etkinliklerde Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde başpehlivan olan İsmail Balaban, Osman Aynur, Turan Balaban başta olmak üzre, Ahmet Serbest, Ekrem Yavuz, Hasan Cengiz, Ali Altun, İbrahim Çoraman ve Ali Yanatma, Hüseyin Demir, Emre Erkal, Cengiz Zengin, Hüseyin İyican, Serkan Serttürk, Durmuş Altın, Hakan Çalışır gibi başpehlivanlar ve 200 civarında değişik boylarda pehlivan ter dökecek.

Başkandan Davet

Etkinlik çerçevesinde ata sporunun yağlı pehlivan güreşleri hakkında bilgilendirme yapan Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu, Cumhuriyetin 95. Kuruluş yıldönümünde 29 Ekim pazartesi günü yapacakları Honaz 43. Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşlerinin çekişmeli müsabakalara sahne olacağını düşündüğünü, yağlı güreş sezonunun tamamlanmasından  önce yapacakları etkinliğe ülkenin pek çok yöresinden, Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde altın kemer sahibi olan ve değişik şehirlerde yapılan karşılaşmalarda dereceler elde eden değerli Başpehlivanların katılacağını, müsabakaların Honaz Pınarbaşı Göz Mesirelik alanında saat 13.00’de başlayacağını ve tüm vatandaşları da Yağlı Pehlivan Güreşlerini izlemeye davet ettiğini belirtti.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.