Honaz'da Yapılacak 2. PAÜ Kampüsünde Sona Gelindi

Honaz'da Yapılacak 2. PAÜ Kampüsünde Sona Gelindi

Honaz'a Pamukkale Üniversitesi’nin 2. Kampüsünün yapılması ile alakalı çalışmalar tamamlanmak üzere.

A+A-

Honaz’ı ziyaret eden PAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek ile 2. kampüsün yapılacağı alanda incelemelerde bulunarak en kısa sürede temelin atılacağı müjdesini verdi.

Pamukkale Üniversitesi’nin yeni kampüsünün yapılmasıyla ilgili uzun süredir devam eden çalışmalar meyvesini verdi. Prof. Dr. Ahmet Kutluhan’ın göreve gelişiyle hızlanan sürecin ardından, daha önce Honaz’da yapılacağı açıklanan PAÜ’nün 2. Kampüsünün inşaat sürecinin başlamasına karar verildi. Bu kapsamda Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve PAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan Honaz ilçesini ziyaret etti. Honaz’da Belediye Başkanı Yüksel Kepenek tarafından karşılanan Zolan ve Kutluhan, kampüsün yapılacağı alana geçtiler. Burada projenin yapımıyla ilgili teknik detaylar üzerinde duruldu. Yine kampüs ve yurtların yapımın nasıl olacağı ve hangi bölgelerde yapılması gerektiğiyle ilgili konuşmalar gerçekleşti.

Mutabakata Varıldı

Ayrıca yapımı Honaz Belediyesi tarafından yapılacak olan Denizli Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nun ayrı bir bölgede değil, 2. kampüsün içinde yapılması, meslek yüksekokulunun yapılacağı alana ise yurtların yapılması konusunda mutabakata varıldı. Honaz’a yapılacak yeni kampüste birçok fakültenin olacağı ve binlerce öğrencinin okumak için ilçeye geleceği kaydedildi.

Honaz’ın konumu ve gelişime açık yönüyle yapılacak kampüsü karşılamaya hazır olduğunu belirten Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek, ‘’İlçemiz hem konumuyla hem de gelişime açık yönüyle hem de sanayi bölgelerine yakınlığıyla bölgenin parlayan yıldızı. Pamukkale Üniversitemizin yeni kampüsünün ilçemize yapılacak olması bizler için çok değerli. Bu kampüsle birlikte ilçemiz bambaşka bir görünüme kavuşacak. Hem eğitim kalitesinin yükselmesi hem de sosyo-ekonomik gelişimle birlikte ilçemizi daha güzel yerlerde göreceğiz. Honaz Belediyesi başka bir alanda yapmayı planladığımız Denizli Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nu da bütünlüğün bozulmaması için bu alanda yapacağız’’ dedi.

PAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, kampüsün teknik şartlarının yerine getirilmesinin ardından hemen temeli atıp çalışmalara başlanacağını kaydetti. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da yapılacak yeni kampüs için bölgede incelemelerde bulunduklarını belirterek, çalışmaların kısa sürede sonuçlanmasını ve yapılacak yeni kampüsün Honaz’a hayırlı olmasını diledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.