IECC, Türkiye’de Mesleki Eğitimin Kalitesini Arttıracak

IECC, Türkiye’de Mesleki Eğitimin Kalitesini Arttıracak

Merkezi Londra da bulunan Uluslararası Eğitim Araştırmaları Sertifikalandırma Merkezi Türkiye’de Avrupa Mesleki Eğitim IEEC standartlarını yerine getiren eğitim kuruluşlarını akredite edecek.

A+A-

Merkezi Londra da bulunan Uluslararası Eğitim Araştırmaları Sertifikalandırma Merkezi (International Research Training and Certification Center) Türkiye’de faaliyette bulunan ve IEEC standartlarını sağlayan mesleki eğitim merkezlerinin sertifikalarını akredite edecek aynı zamanda direkt olarak akredite edilen firmalar üzerinden sertifikalı eğitimler düzenlemeyi planlamaktadır.

Konuyla ilgili IEEC resmî web sitesinde yapılan açıklamada; Mart 2021 itibari ile Türkiye’de Avrupa Mesleki Eğitim IEEC standartlarını yerine getiren eğitim kuruluşlarını akredite edecek. IEEC akreditasyonu olan belgeler Avrupa Birliğine Üye olan 27 ülke de geçerli hale gelmektedir.

IEEC Akreditasyonu, ilgili standartların karşılanıp karşılanmadığını belirlemek için eğitim kurumlarının veya programlarının hizmet ve işlemlerinin IEEC tarafından değerlendirildiği bir tür kalite güvence sürecidir. Standartlar karşılanırsa, Sertifikasyon tarafından akredite statüsü verilir. IEEC akredite edilmiş sertifikalar karekod ile doğrulama yöntemi ile teyit edilmektedir.

IEEC Yetkili Eğitim Merkezi olmak için hangi koşullar gerekiyor?

Akreditasyon ve yetkilendirileceği yeterliliklerle ilgili belgelendirme süreçlerini gerçekleştirebilecek gerekli; sisteme, insan kaynaklarına ve teknik, mali, fiziki özelliklere ayrıca yetkilendirileceği alanda yasal düzenleme bulunuyorsa düzenlemede belirtilen şartlara sahip olması,

Başvuru yapacak kuruluşun en az 3 yıldır ticari faaliyetine devam etmesi

KVKK uyum sürecini yönetmiş olması

Tarafsızlığı yönetmek ve belgelendirme faaliyetlerinin tarafsız bir şekilde yürütüldüğünü güvence altına almak üzere; yapısını, politikalarını ve prosedürlerini doküman haline getirmiş olması

Eğitimin sonunda yapılan sınav için sınav personeli görevlendirmiş olması

Yukarı da belirtilen ana şartları sağlayan eğitim kurumları IEEC yetkilendirme merkezi olmak için başvuru yapabilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.