Iğdırlı Öğrencilerden Otomatik Dezenfektan Makinesi

Iğdırlı Öğrencilerden Otomatik Dezenfektan Makinesi

Iğdır Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi öğretmen ve öğrencileri, korona virüs pandemisi sürecinde 'Hijyen noktası' ismi verdikleri otomatik dezenfektan makinesi üretti.

A+A-

1 litrelik dezenfektan ile cihaza elle dokunmadan ayak basarak eller dezenfekte edilecek. Günlük üretimle 50 adet üretilecek olan dezenfekte cihazı ile talep doğrultusunda gerek kurum gerekse esnafa verilebileceği böylelikle okulun döner sermayesine de  katkı sağlanacağı belirtildi.

Günde 50 Tane

Okulda gezi ve incelemelerde bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Gönen, Tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs döneminde ülkemizde birçok okul maske ve dezenfektan üreterek salgınla mücadeleye katkı sağladı. Mesleki ve teknik liseler ise dezenfektan tünelleri, otomatik dezenfektan robotları gibi teknolojik ürünler geliştirdi. Iğdır  Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri de pandemi sürecinde seyyar  'Hijyen noktası' adı verdikleri otomatik dezenfektan makinesi üretti. Talep doğrultusunda gerek resmi kurum gerekse okullarımızda kullanabilmek üzere üretim yapılabilecek. Bununla birlikte okullarımızın açılması durumunda kız meslek lisesinde ise maske üretiminin talepler doğrultusunda yapılacağını belirtti.

Okul Müdürü Necdet Özer, otomatik dezenfektan makinesi üretimine başladık. Bu cihazları okullar açıldığında okulun her tarafına koyacaklarını söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Gönen, ve şube müdürü Aziz Akar daha sonra Iğdır Mesleki ve Teknik Anadolu lisesinde atölyeleri gezerek çalışmalar hakkında Okul Müdürü Necdet Özer,  ve görevli öğretmenlerden bilgi aldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.