İİMEK 2'nci Olağan Toplantısı Yapıldı!

İİMEK 2'nci Olağan Toplantısı Yapıldı!

Denizli İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu'nun 2018 Yılı 2'nci Olağan Toplantısı (İİMEK), Denizli Valisi Hasan Karahan'ın başkanlığı doğrultusunda gerçekleştirildi.

A+A-

Denizli'nin işgücünü, istihdamını, mesleki eğitim ihtiyaçlarını tespit edebimek, mesleki ve teknik eğitim okul ve kurumlarıyla işletmelerde gerçekleştirilecek mesleki eğitim ve istihdam konularında etkinlik ve verimliliği yükseltmek adına yerel seviyede politikalar oluşturabimek, plan gerçekleştirmek ve kararlar alabilmek, ilgili kurum ve kuruluşara görüş ile önerilerde bulunabilmek amacı taşınarak düzenlenen İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2018 senesi 2'nci Olağan toplantısı bugün Denizli Valisi Hasan Karahan'ın başkanlığı doğrultusunda yapıldı. 

Denizli Valiliği'nin Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıya, Denizli Valisi Hasan Karahan, PAÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oğuz Karadeniz, Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Denizli İŞKUR İl Müdürü Fatih Işık, SGK İl Müdürü Abdullah Mersin, Kurul üyesi olan kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, STK temsilcileri ve işverenler katılım gösterdi. 

Toplantıda açılış konuşmasını Denizli Valisi Hasan Karahan yaparken, Karahan konuşmasında önemli açıklamalarda bulundu. Bu istihdam toplantısının önceki toplantılardan farklı şekilde İstihdam Seferberliğinin 2'nci fazının işverenlere aktarılabilmesi adına iş verenlerinde katılımıyla gerçekleştirildiğini söyleyen Karahan, sanayi ve üretim alanlarında Türkiye ekonomisine katkıda bulunan ve ihracatta sürekli ilk 10'un arasında yer alan Denizlili iş adamlarına, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından çağrıda bulunulan İstihdam Seferberliğine desteklerinden dolayı teşekkürlerini iletti. 

"Seferberliğin 2'nci Fazına İş Adamları Tarafından Büyük Destek Verilecektir

Çalışma hayatında Milli Seferberlik Projesi'nin 2'nci fazına da iş adamlarının büyük bir destek vereceklerine inandığını söyleyen Vali Karahan, günün birlik olma ve Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesine yükseltme günü olduğunu dile getirdi. 

Daha güçlü bir ekonomi ve 2023 senesindeki ülke hedeflerine ulaşabilmek adına hep beraber var gücüyle çalışmayı sürdüreceklerinin altını çizen Karahan, güç birliği içinde gelecek kuşaklara aydınlık yarınlar bırakabilmek için bütün güçleriyle çalışmaya devam edeceklerini belirtti. 

Seferberlikte herkesin elini taşın altına koyması gerektiğine değinen Karahani Denizli'nin her konuda olduğu gibi bahsi geçen konuda da Türkiye'ye örnek teşkil edecek illerden biri olacağına inandığını sözlerine ekledi. 

Öte yandan Denizli SGK İl Müdürü Abdullah Mersin ise sunum gerçekleştirerek, istihdam teşvikleri ile alakalı katılımcılara bilgi aktardı.  İstihdamın artırılabilmesi, çalışma hayatında yaşanan problemler ve çözüm önerilerinin ele alındığı toplantı kapsamında, Çalışma ve İl Müdürü olarak görev yapan V. Fatih Işık, işgücü piyasası verileri ile Türkiye İş Kurumu'nun çalışmaları hakkında kurul üyelerine bilgi verdi. 

İstihdam Teşvikleri İle Alakalı Bilgi Verildi

İstihdam teşvikleri ile alakalı da bilgi veren Işık, Sosyal Güvenlik Kurumu verileri doğrultusunda, Denizli'de geçtiğimiz sene içerisinde bir önceki seneye bakıldığında 18 bin 364 artı istihdam gerçekleştirildiğine vurgu yaptı. 

27 Mart tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanıp yürürlüğe alınan 7103 sayılı kanun ile sanayi, bilişim, hizmet ve imalat sektörlerinde çalışma gerçekleştiren firmalara ve esnaflara çok sayıda yeni istihdam teşvikleri sunulduğundan bahseden Işık, yeni teşvikler ile beraber yakalanan artışın iki kat artacağını umut ettiğini dile getirdi.

Tekliflerin görüşülmesiyle süren toplantı ise Kurul Üyelerinin görüşlerinin ve önerilerinin alınmasından sonra sonlandı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.