İki Şaheserin Açılışı Yapıldı

İki Şaheserin Açılışı Yapıldı

Sarayköy ilçesinde yapımı biten Sarayköy Mollaahmetzadeler (Ağalar) Camii ve Sarayköy Müftülük Binası Vali Hasan Karahan’ın da katılımı ile yapılan törenle açıldı.

A+A-

Sarayköy ilçesinde yapılan törene; Vali Hasan Karahan, Sarayköy Kaymakamı Fatih Akkaya, Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, İl Müftüsü Mehmet Aşık, Sarayköy İlçe Müftüsü Ahmet Dilek ve vatandaşlar katılımda bulundu.

İNSANI DÜZELTMEK ZOR

Vali Karahan, açılış töreninde yapmış olduğu konuşmasında, kısa bir zamanda tamamlanan Sarayköy Mollaahmetzadeler (Ağalar) Camii’nin ve Müftülük Binasının hizmete açılmasına çok mutlu olduğunu ifade ederek, bu aziz ve mübarek günde Kıblelerini doğrulttuklarını, kıble yanlışsa camiyi yıkıp yeniden yapacaklarını fakat damın yolu yanlışsa onu düzeltmenin çok zor olduğunu, bu yüzden Allah'ın herkesi ıslah etmesini ve doğru yollara, hayırlı yollara, yöneltmesini diledi.

Böyle güzel bir günde böyle güzel bir eseri kısa bir sürede, hizmete açmanın verdiği gurur ile herkesi selamladığını ifade eden Vali Karahan, emeği geçen herkese teşekkür ettiğini söyledi ve Allah hayırlarını kabul etsin ifadelerinden sonra, güzel bir eser ortaya çıktığını, Sarayköy’ ün çehresine bir güzelliğin daha katıldığını, İnşallah yolların da tamamlanması ile daha da güzel olacağını ve ilçeye hayırlı olması dileklerini iletti.


Konuşmalardan sonra Valimiz Karahan, Sarayköy Kaymakamı Sarayköy Kaymakamı Fatih Akkaya, Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, İl Müftüsü Mehmet Aşık ve Sarayköy İlçe Müftüsü Ahmet Dilek tarafından kurdele kesilip açılış yapıldı.

Valimiz Hasan Karahan açılışlardan sonra Sarayköy 24 Mayıs İlkokulu’nu ve Sarayköy Belediyesi Kültür Merkezi’ni ziyaret edip bilgiler aldı.

Sarayköy Müftülük Binasının mülkiyeti Türkiye Diyanet Vakfına ait olup; 252 m2 temel üzerine 5 katlı bir şekilde yapıldı. İçinde Müftülük dairesi, bir tane Kur'an Kursu, 5 tane lojman, 3 tane misafirhane ve 2 adet toplantı salonu bulunuyor.

Mollaahmetzadeler Camii’nin ise mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait olup; 945 m2 ibadet alanı, 4 minaresi, 18 metre çapında kubbesi var.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.