İkinci el telefonda FETÖ tehlikesi!

İkinci el telefonda FETÖ tehlikesi!

FETÖ'nün iletişim ağı olan Bylock kullananlara yönelik operasyon başlayınca ikinci el telefonlarda büyük tehlike ortaya çıktı. İkinci el telefon alacaklar satış sözleşmesi almalı.

A+A-

FETÖ terör örgütünün iletişim ağı olarak kullandığı ve kendi arasında haberleşmek için kullandığı şifreli Bylock isimli programın ortaya çıkması ve MİT'in şifrelerini kırarak programı kullanan isimlere ulaşması sonrası FETÖ'cüler ellerindeki telefonları yok etmeye başladı.

MİT'in Bylock kullanan isimleri belirlemesi sonrası deşifre olmakla karşı karşıya kalan FETÖ'cüler ellerinde telefonları ikinci el piyasasında elden çıkarmaya başladı.

İSTİHBARAT ÖNLEM ALDI

Konu ile ilgili olarak istihbarat birimleri önlem alarak şüpheli isimlerin eski telefonlarını da incelemeye aldı. IP numarası üzerinden hareket edecek istihbarat birimleri kaybedilen veya satılan telefonları bularak inceleyecek.

2. EL TELEFON ALIRKEN DİKKAT

Satın aldığınız telefon daha önce FETÖ mensupları tarafından kullanılmış yada bir suça karışmış olma ihtimaline karşı kendinizi savunmanız ve paranızı korumak için 2. el telefonu aldığınız kişi ya da satıcı arasında bir satış belgesi düzenlemesi gerekiyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.