İlk Kafile Pazar Günü Gidiyor

İlk Kafile Pazar Günü Gidiyor

Büyükşehir ile tarihe yolculuk kaldığı yerden devam ediyor.Bu yolculukta sizde yerinizi almak istiyorsanız acele etmeniz gerekiyor..

A+A-

Denizli Büyükşehir Belediyesinin 50-75 yaş arası vatandaşlar için düzenlediği Bursa-Çanakkale gezileri kaldığı yerden devam ediyor. İlk kafile 1Nisan 2018 Pazar günü yola çıkacak. Bu yıl 18 bin kişi Bursa, Çanakkale gezisi ile tarihe tanıklık edecek.

Denizli Büyükşehir Belediyesinin kent genelindeki 50- 75 yaş arası vatandaşları, kahramanlık destanlarının yazıldığı Çanakkale ile Osmanlı İmparatorluğu’nun izlerini taşıyan, tarihi ve kültürel değerleri ile büyük önemi bulunan Bursa'ya düzenlediği kültür gezisi kaldığı yerden devam ediyor. Haftada 2 kez düzenlenecek gezi için ilk kafile 1Nisan 2018 Pazar günü yola çıkacak. Bu yıl Denizli Merkez ve tüm ilçeler olmak üzere toplam 18.000 kişinin geziye katılmasının planlandığı ifade edilirken, başvuruların belirlenen sayıdan fazla olması durumunda gidecek kişiler, yapılacak kurayla belirlenecek.

Tarihle iç içe 2 gün

Gezinin ilk durağı Bursa olacak. Bursa Ulu Cami’de kılınacak sabah namazının ardından, Emir Sultan Külliyesi, Çelebi Mehmet ve Yeşil Türbe, Saat Kulesi, Kozahan Çarşısı, Orhan Gazi ve Osman Gazi’nin Tophane’deki türbeleri ziyaret edildikten sonra Çanakkale’ye hareket edilecek. Gezinin ikinci gününde ise, Lapseki’den feribotla Gelibolu yarım adasına geçilecek. Tekne ile boğaz turu yapacak olan kafileye Çanakkale Savaşı anlatılacak. Gün boyu rehber eşliğinde Kilit Bahir Kalesi, Mecidiye Tabyaları, Seyid Onbaşı, Sahra Hastaneleri Şehitlikleri, Şehitler Abidesi, Yahya Çavuş, Conk Bayırı, Kanlı Sırt Tepesi, 57. Alay ve diğer şehitlikler ziyaret edilecek.

 

Başvuru tarihine dikkat

Ücretsiz düzenlenen gezi için son müracaat tarihinin Denizli merkez için 31 Mart 2018, ilçelerde ise 15 Nisan 2018 olduğu hatırlatılıyor.

Başvuru yapılacak noktalar şöyle:

"Merkezde kayıtlar Denizli Büyükşehir Belediyesi,

www.denizli.bel.tr internet adresinden, Anafartalar, Atalar, Kayıhan, Aktepe, Gökpınar, Fatih ve Sevindik Sosyal Etkinlik Merkezlerinden yapılacak. İlçelerde ise başvurular Büyükşehir Belediyesinin 'ilçe kayıt bürolarından' ve www.denizli.bel.tr internet adresinden gerçekleştirilebilecek."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.