İlk Öncelik Çocuk Sağlığı

İlk Öncelik Çocuk Sağlığı

Cumhuriyet Halk Partisi Denizli Milletvekili Adayı Kazım Arslan, CHP'nin çocuklar ile alakalı sosyal politika ve eğitim projeleri hakkında konuştu.

A+A-

Aile Sigortası çerçevesinde çocuklara sağlık, beslenme, kreş ve eğitim alanlarında destek sağlayacaklarını belirten Arslan, Aile Sigortası ile her çocuğa ilk 6 aylık temel ihtiyaçlar için “Bebek Seti” verileceğini, yoksulluk döngüsünü kırmak amacıyla örgün eğitimi kuvvetlendirecek ve çocuk işçiliğine engel olacaklarını söyledi.

ÇOCUK EĞİTİMİ DÜZENLİ OLACAK

Sürekli değişen eğitim sistemi ile çocukların ve eğitim sisteminin deneme tahtasına çevrildiğini ifade eden Arslan,  dar gelirli ailenin çocuğunun eğitime kazandırılmasının öncelikleri olacağını, ikili eğitimi bitireceklerini ve İlköğretim seviyesinde 1 sene süre ile yabancı dil ağırlıklı eğitimler verileceğini dile getirdi.

OKULDA KAHVALTI VE ÖĞLE YEMEĞİ ÜCRETSİZ OLACAK

Öğrencilerin dengeli ve sağlıklı beslenmeleri amaçları ile kahvaltı ve öğle yemeklerinin ücretsiz olarak karşılayacaklarını, okula gidiş dönüşlerde toplu taşımanın ücretsiz hale getirileceğini, aile Maaşı alan ailelere okula giden her çocuk için eğitim masraflarında kullanılması için senelik 1200 TL vereceklerini söyledi.

ÇOCUK SAĞLIĞI İLK ÖNCELİĞİMİZ

Tüm doğumların, her yerde ücretsiz ve sağlık personeli yardımı ile yapılmasının sağlanacağını belirten Arslan,  doğumlarda alınan tüm fark ücretlerinin kaldırılacağını, temel sağlık hizmetlerinin, her çocuk için tümü ile ücretsiz olacağını, bebeklerin en az bir sene süresince anne sütüyle beslenmelerini teşvik edeceklerini ve çocuk hastanelerinin yaygınlaştırılacağını söyledi. 

ÇOCUK İSTİSMARINA KARŞI ÖNLEMLERİMİZ HAZIR

Kazım Arslan, çocukların ihmal ve istismarlarının cezalandırılmasının sağlanacağını, Yargıtay’da çocuklar ile alakalı davaları inceleyip ayrı bir daire kuracaklarını, çocuk istismarı ve tecavüzünün hiçbir şekilde aklanmayacağını, kız çocuklarının erken yaşta evlendirilmesinin önüne geçileceğini sözlerine ekledi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.