İmam Camide Kadınla Basıldı

İmam Camide Kadınla Basıldı

Manisa ilinde görev yapan evli ve 2 çocuk babası İmam Eyüp Ö. camide Suriyeli bir kadın ile basıldı.

A+A-

Manisa’dan gelen haber herkesi şoke etti. Camide Suriyeli bir kadın ile basılan İmam,  40 dakika polislere kilitlemiş olduğu imam odasının kapısını açmadı. Olayın ardından yatsı namazı kıldırması ise  herkesi şoke etti. Yatsı namazında cemaat ayaklandı. İmam açığa alındı ve Manisa Müftüsü Sinan Cihan, olay ile alakalı inceleme başlatıldığını ifade etti.

Alınan bilgilere göre Manisa ilinde görevli evli ve 2 çocuk babası olan imam Eyüp Ö. camide Suriyeli bir kadınla basıldı. Salihli ilçesine bağlı Kurtuluş Mahallesi’nde imamlık yapan Eyüp Ö. öğle namazını kıldırmasının ve cemaatin dağılmasının ardından Suriyeli bir kadını camiye aldı. Durumun farkına varan cemaatten birkaç kişi hemen polis ekiplerine haber etti. Caminin etrafında kalabalığın toplanmasından sonra 5 araç ve 3 motosikletli polis ekibi camiye geldi. Camiyi kilitleyen imam 40 dakika boyunca polislere kapıyı açmadı.

Temizlik Yapıyorlarmış

Polis ekiplerinin ısrarları neticesinde kapıyı Suriyeli kadın açtı, daha sonra ise imam Eyüp Ö. çıktı. Suriyeli kadının ’Temizlik yapıyorduk, çok yorulmuşuz’ dediği öğrenildi. İmamın endişeli halinin gözlerden kaçmadığı belirtildi.  Olaydan sonra karakola götürülmüş olan ikili, ifadelerinin alınmasından sonra serbest kaldı. İmamın daha evvel de yardım bahanesi ile pek çok defa evli olan Suriyeli kadının evine gittiği ifade edildi.  

Nasıl İbadet Edeceğiz?

Suriyeli kadının daha evvelde pek çok defa camiye geldiği öğrenildi. Bölgede ikamet eden insanların bu durum karşısında şoke oldukları belirtilirken infial halindeki cemaat; camilerinin randevu evi gibi kullanıldığını, camilerinin kirletildiğini düşünüyorlar. Ve bundan sonra nasıl ibadet edeceklerini soruyorlar.

Bu arada ismi geçen imamın açığa alındığı öğrenildi.

Kaynak: manisahaberleri.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.