İmamlar Sosyal Hayatın İçinde Olmalı

İmamlar Sosyal Hayatın İçinde Olmalı

Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebeti ile yapılan etkinlikte açıklamalarda bulundu.

A+A-

Çal Belediyesi ile Çal Müftülüğü’nün Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebeti ile beraber düzenledikleri etkinlikte ilçede görevli olan imamlarla emekli imamlar bir araya geldiler. Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, Çal’da görev yapmakta olan 35 emekli imama plaket sunarken, Başkan Yardımcısı Adnan Tatar ise, ilçede görev yaparak, başka yerlere ataması yapılmış olan imamlara teşekkür belgelerini verdi. Etkinlikte yemek yendi ve ilahi dinletisi yapıldı.

Etkinlikte sırasında konuşma yapan Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, bu ülkede imamlarla öğretmenlerin görevlerini düzgün yaparlarsa, muassır medeniyetler seviyesine bu milletin daha kolay ulaşacağını, Bir imamın görevinin yalnızca camide namaz kıldırmak olmaması gerektiğini İmamların, sosyal hayatın içinde olması gerektiğini, kişisel gelişime önem vererek, topluma yeterli hale gelmeleri gerektiğini imamların ve öğretmenlerin kalitesini artması gerektiğin dile getirdi.

 “BU TOPRAKLARDA YAŞAMANIN BEDELİ AĞIR”

Batman’daki hain saldırı ile alakalı da konuşan Akcan, şehitlere Allah’tan rahmet, gazilere  uzun ömür dilediğini, Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğini, bu milletin bin senedir zaten bu topraklarda zorluklar içinde yaşadığını, Dünya medeniyetlerinin pek çoğunun bu topraklarda kurulduğunu, bu topraklarda yıkıldığını, bu topraklarda yaşamanın bir bedeli olduğunu, Türk milletinin de bu bedeli ödediğini, Batman’daki kahpe saldırıda şehit olan aslanlara Allah’tan rahmet dilerken, yakınlarına başsağlığı dilediğini ifade etti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.