İmzalar Atıldı... Tarihi Konak Açıldı

İmzalar Atıldı... Tarihi Konak Açıldı

Restorasyonunu Buldan Belediyesi’nce yapılan “Beyler Konağı” Denizli Valiliği tarafından 30 seneliğine  Pamukkale Üniversitesi’ne tahsis edildi.

A+A-

Restorasyonunu Buldan Belediyesi tarafından yapılan, iç düzenlemeleri ise Buldan Meslek Yüksekokulu Mimari Restorasyon Programı tarafından yapılıp uygulama binası ve müze olarak hizmet verecek olan “Beyler Konağı” Denizli Valiliği’nce 30 seneliğine  Pamukkale Üniversitesi’ne tahsis edildi.

Buldan Meslek Yüksekokulu’nda yapılan protokol imza törenine Vali Hasan Karahan başta olmak üzere Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, Buldan MYO Müdürü Prof. Dr. İsmail Çeviş ile yüksekokul akademik ve idari çalışanları katılımda bulundu.

Buldan'a Katkı Sağlayacak

İmza töreninde konuşma yapan Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, konağın eğitim-öğretime ve Buldan’ın kültür turizmine yapacağı katkılardan ötürü mutlu olduğunu dile getirirken, hem belediye hem de üniversite için yapılan anlaşmanın hayırlı olmasını dileklerini sundu.

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ ise Pamukkale Üniversitesi olarak bilimin yanında ilin kültürel öğelerine katkıda bulunmak için ve bu kültürel öğelerin yaşatılmasına destek olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederken konağın, uygulama yapacak mimari restorasyon programı öğrencileri için bulundukları ilçenin kültürünü tanımaları adına da bir fırsat olacağını belirtti. Rektör Prof. Dr. Bağ, konağın bilime kazandırılmasında emek harcayan Vali Hasan Karahan başta olmak üzere Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. İsmail Çeviş ve yüksekokul akademik ve idari çalışanlarına teşekkür etti.


Buldan Dokuması Hediye Edildi

Konuşmalardan sonra Beyler Konağı’nın Pamukkale Üniversitesi’ne tahsis edilmesini hakkında protokole; Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay ve Buldan MYO Müdürü Prof. Dr. İsmail Çeviş tarafından imza atıldı. Törenden sonra  Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Denizli Valisi Hasan Karahan’a katkıları ve katılımlarından dolayı teşekkür edip Buldan dokuması armağan etti.

İmza töreninden sonra açılışın yapılacağı Beyler Konağı’na geçildi. Açılış töreninden önce tarihi Buldan Dokumacılar Sokağı’nda Buldan MYO Moda Tasarımı Programı öğrencilerinin yaptığı “Antik Dönemden Osmanlı Dönemine Kıyafet Defilesi” sergilendi. Defileden sonra konağın açılışı; Denizli Valisi Hasan Karahan, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Sarayköy Kaymakamı Fatih Akkaya, Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay ve Buldan MYO Müdürü Prof. Dr. İsmail Çeviş ile gerçekleşti.

Açılıştan sonra protokol üyeleri konağı gezip yapılan restorasyon çalışmaları ile alakalı bilgi aldılar. Restorasyonun yapıldığı konakta, eski konak sahiplerine ve Buldan halkına ait günlük hayatta kullanılan tarihi eşyalar ve Buldan fotoğrafları sergilendi.

Beyler Konağı, Buldan’ın kültürünü ve tarihini gelecek kuşaklara aktaracak; bunun yanında Buldan MYO’daki tüm bölümlerin etkinlikleri için kullanılacak. Ek olarak bilgilendirme toplantıları ve seminerlerin de yapılacağı konakta, PAÜ Buldan MYO Mimari Restorasyon Programı öğrencileri için bir uygulama alanı da olacak.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.