Instagram Lite İle Tanışın

Instagram Lite İle Tanışın

Facebook tarafından atılmış en akıllı adım olan ve en karlı yatırım olarak dikkatleri çeken Instagram'ın son zamanlarda yaptığı duyurulara bir tanesi da eklendi.

A+A-

Evvela uygulamanın duyurulmasının ardından şu anlık Meksika'da yaşayanlar için indirilmeye sunulduğunu ifade edelim. Ama zamanlar tüm dünyada yayınlanacaktır. İsteyenler ise herhangi bir VPN aracılığı ile veya uygulamanın .apk dosyasını indirip de uygulamayı kurabilirler.

Son olarak IGTV ile YouTube'un karşısına çıkan Instagram, aylık 1 milyar tekil kullanıcı ile yetinmemek istemiyor. Son çıkan resmi Instagram sürümünün boyutu 30 MB civarlarında iken, Google Play'e yüklenmiş olan Instagram Lite'ın boyutu yalnızca 573 KB.

FARK NE?

573 KB'lik uygulamanın muadilinden eksikleri ne sorusuna bakıldığında öncelikle lite sürümde henüz direkt mesaj olayı mevcut değil. 2. Dikkati çeken özellik ise şimdilik video paylaşılamıyor oluşu. En yakın zamanda bu iki özelliğin de Instagram Lite'a geleceği ifade ediliyor. Yani bu uygulama Instagram'ın istediği düzeye geldiğinde tek eksiği minimalist bir tasarımı olması olacak.

Facebook Lite'ı piyasaya sürmesinin ardından yalnızca 9 ay sonra aktif kullanıcı sayısını 100 milyon artıran firma, Instagram’la da benzer bir başarıyı amaçlıyor. Henüz indirmediyseniz de (şu an sadece Meksika'da test ediliyor) uygulamanın sayfasına göz atmayı istiyorsanız aşağıdaki linke tıklayın.

İnstagram Lite

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.