İnternet Dünyasında Gizli Tehlike: Hacker

İnternet Dünyasında Gizli Tehlike: Hacker

Teknolojinin ilerlemesi ve takip edilemez gelişimi sırasında en büyük sorun hacker saldırıları oldu. Maalesef çoğu zaman bu saldırıların ne şekilde ve ne zaman başladığını anlamak bile çok zor.

A+A-

İnternette kötü amaçlı yazılımların da yardımı ile türlü suçlar ve dolandırıcılık dönüyor. Tahmin bile edemeyeceğiniz kadar kolay bir biçimde bilgileriniz elden gidebilir ve bir anda sudan çıkmış balığa dönebilirsiniz.

Bilinmesi gereken şeylerin ilki hackerların bilgilerimize erişmek için kullanmış oldukları yollar. Aslında birçok farklı yol sayılabilir. Bunlarında içinde en çok rastlananı ama en zararlı olanı, şifrelerin ele geçirilmesi durumudur ve bu konuda hackerlar epey kolay bir yol bulmuşlar. Temel olarak çok sayıda kullanıcı ismi ve şifrenin olduğu bir veritabanına devamlı olarak bu bilgilerin eklenmesi ve hackerlarca kullanılması işlemine dayalı olan bu yöntem ile hackerlar, kullanmış oldukları yazılımlar yardımı ile kısa zamanda birçok bilgiye ulaşıyorlar.

Çarpıcı Veriler

Bu yöntem ile yapılmış olan saldırıların miktarıysa aslında düşünülenden çok. Bir siber güvenlik şirketinin açıkladığı veriler göre internet sitelerine yapılmış olan giriş denemelerinin yüzde 90'ı gerçek kullanıcılara değil siber saldırı yapmaya çalışan hackerlara ait. Bu veri de durumun ne kadar ciddi olduğunu göstermekte. Havayolu şirketlerinin internet sitelerinde yapılmış olan giriş denemelerinden yüzde 60'ının, bankaların internet sitelerinde yüzde 58, otellerde ise yüzde 44’ünün saldırı amaçlı olduğu tespit edilmiş.

Alınan bilgilere göre bu saldırılardan yüzde 3'ü netice alıyor ve kullanıcıların bilgileri çalınıyor. Sonrasında ise hackerlar kredi kartınızla alış veriş yapabilirler, illegal alım satım işine girebilirler bunların dışında bilgisayar erişimi ile tüm özel bilgilerinize sahip olabilirler.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.